Editura Evenimentul si Capital

Primăria Timișoara, EXECUTATĂ silit pentru daune de 3,5 milioane de euro

Autor: | | 1 Comentarii | 600 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Discuții cu scântei joi la primăria Timișoara unde un executor judecătoresc și jurista unei firme au venit să pună în executare o sentință prin care municipalitatea are de despăgubit compania cu aproape 3,5 milioane de euro. Banii au fost investiți într-un ștrand din zona centrală a orașului. Primarul Nicolae Robu a ieșit exasperat din birou în timpul întâlnirii și a declarat că ”nu se poate discuta” cu reprezentanții firmei, după care a reintrat la discuții.

Negocierile au durat peste o oră. Acținea de joi are loc în contextul în care, încă din luna februarie a acestui an, un executor judecătoresc a pus sechestru asigurator pe conturile Primăriei Timișoara. Municipalitatea de pe Bega are de plătit unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unor sentinţe ale Tribunalului Timiş și Curții de Apel Timișoara.

SC GPG Company SRL, proprietatea unui om de afaceri arab,  a dat în judecată Primăria Timișoara după ce în calitate de chiriaş al ştrandului ”Termal” din oraș a făcut o serie de investiţii, cu acordul proprietarului. Numai că, la doar câteva luni după finalizarea investiției private, primăria a decis să scoată la licitație locul, pentru a căuta alt chiriaș. Toate acestea s-au întâmplat în 2009. Omul de afaceri a chemat în instanță municipalitatea solicitând să-i fie plătite lucrările efectuate pentru renovarea și modernizarea ștrandului. Procesul a durat până în aprilie 2014, când instanța a dat o sentință definitivă și irevocabilă prin care obligă Primăria Timişoara să-i plătească omului de afaceri suma de 3.428.892 euro, ca despăgubire.

După pronunțarea sentinței, municipalitatea timișoreană a fost  notificată, având la dispoziţie şase luni să plătească suma. Cum primarul Nicolae Robu nu a fost de acord să plătească din bugetul local pagube produse în timpul predecesorului edil, Gheorghe Ciuhandu, firma a apelat la executor judecătoresc pentru executarea silită. Executorul judecătoresc Cristian Jurchescu a trimis adrese privind înfiinţarea de popriri către toate băncile unde Primăria Timişoara are conturi şi la Trezoreria Timişoara. În final, nereușind să își recupereze banii reprezentanții ștrandului au decis ca joi să pună sechestru asigurator pe bunurile Primăriei Timişoara până la acoperirea valorii despăgubirilor.

În urma discuțiilor cu Robu, reprezentanţii ștrandului au luat decizia de a mai aştepta două luni. ”Le mai dăm o şansă, nu le luăm nimic pentru că nu suntem rău intenţionaţi. Am venit paşnic, să discutăm. Este vorba despre o investiţie care s-a făcut timp de patru ani de zile şi în al cincilea an, când firma şi-a deschis activitatea, primăria a spus că nu mai prelungeşte locaţia şi că ”poftiţi afară”. Nu am plecat pentru că am câştigat. În 7 octombrie avem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul, acolo cu siguranţă se va face dreptate”, a explicat Luiza Brăbece, jurista firmei, după discuţia cu primarul Nicolae Robu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate