Editura Evenimentul si Capital

Primăria Constanța riscă să fie amendată de OPC, la sesizarea USR, din cauza locurilor de joacă din oraș

Autor: | | 1 Comentarii | 312 Vizualizari

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu (PSD), în urma unei sesizări a USR despre starea necorespunzătoare a locurilor de joacă din oraș, îl invită pe primarul Decebal Făgădău (PSD) pentru a discuta aspectele constatate. Dacă nu se prezintă, primarul riscă să fie amendat conform legii protecției consumatorilor.

Sesizarea USR despre aspectul jalnic și, mai ales, periculos al locurilor de joacă pentru copiii din Constanța, a fost depusă la sediul CJPC în luna august. Până să treacă la fapte, comisarul șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, s-a consultat, mai întâi, cu președintele ANPC, Bogdan Pandelică. Acesta i-a răspuns în scris, negru pe alb, în data de 28 august, că “Primăria Constanța, prin Direcția Servicii Publice, va putea fi considerată ca fiind operator economic care prestează servicii, conform OG 21/1992 privind protecția consumatorilor”. 

Primăra Constanța a primit, astăzi, o adresă, în atenția primarului Decebal Făgădău, în care se arată că în baza unei sesizări, dar și a adresei ANPC , “vă invităm la sediul CJPC Constanța în data de 14 septembrie ora 10,30 pentru  a discuta aspectele constatate”. Întrebat de presă ce se întâmplă dacă primarul  Decebal Făgădău nu răspunde invitației, colegul său de partid, Horia Constantinescu, a răspuns: “Sper să nu ajungem la sancțiuni! Luăm banii pentru sancțiuni, în loc să se dezmeticească și să-i cheltuie pentru reparații”. 

Potrivit lui Horia Constantinescu, “CJPC nu este interesat să-și bată joc de bugetul primăriei, adică tocmai de banii consumatorilor constănteni, dar dorește să dea un imbold primăriei Constanța pentru a rezolva, de urgență, aceasta problemă! Copiii, cei care sunt primii in aceste spații, au nevoie de recreere, nu de a parcurge un spațiu cu peripeții! Cautăm soluții împreună!”

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, nu pare să guste expunerea excesivă a șefului CJPC Horia Constatinescu și, cel mai probabil, nu se va prezenta la sediul CJPC. Și apropo de mediatizare, primarul spune că a prezentat, încă din primăvară, proiectul de reabilitare și modernizare a 63 de locuri de joacă pentru copii, din Constanța. “Valoarea proiectului depășește suma de 10 milioane de lei. Bani sunt, însă obținerea documentelor pentru autorizații precum și organizarea licitațiilor pentru achiziția de materiale se desfășoară mai greoi din cauza legilor permisive care duc la întârzierea concretizării proiectelor”, spun și specialiștii Direcției de Urbanism din primăria Constanța. 

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate