Editura Evenimentul si Capital

Primăria Capitalei, RECLAMATĂ la COMISIA EUROPEANĂ. Se cere OPRIREA finanțărilor EUROPENE

Autor: | | 0 Comentarii | 779 Vizualizari

Asociaţia OPTAR a transmis o petiţie către Departamentul DG MOVE al Comisiei Europene prin care solicită oprirea finanţărilor din fonduri europene, apreciind faptul că autorităţile din Bucureşti refuză să respecte Planul de Mobilitate Urbană Durabilă şi principiile care guvernează o astfel de strategie.

"Din păcate, Bucureştiul continuă dezvoltarea haotică, ignorând strategia adoptată. După ce, în ultimii trei ani, asociaţia OPTAR a încercat permanent să convingă autorităţile să cunoască şi să respecte principiile planificării mobilităţii urbane durabile, a sosit momentul în care s-au adunat suficiente probe care demonstrează faptul că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti - Ilfov este folosit doar ca paravan pentru obţinerea de fonduri europene, nu pentru o dezvoltare durabilă a mobilităţii", se arată într-un comunicat transmis de OPTAR - Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, informează AGERPRES.

OPTAR menţionează că, odată cu adoptarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, autorităţile din regiunea Bucureşti - Ilfov s-au angajau faţă de cetăţeni că, pentru prima dată, vor renunţa la planificarea tradiţională a traficului şi vor respecta principiile planificării mobilităţii urbane durabile.

"Acest tip de strategie este cunoscut ca Sustainable Urban Mobility Plan (Plan de Mobilitate Urbană Durabilă) şi este aplicat de majoritatea oraşelor europene. Pentru a putea obţine fonduri europene, autorităţile oraşelor europene sunt obligate ca, prin proiectele promovate, să respecte principiile planificării mobilităţii urbane durabile, chiar dacă acestea sunt finanţate din bugetele locale. În acest fel, Comisia Europeană se asigură că regiunile Uniunii Europene se dezvoltă în acord cu obiectivele strategice stabilite", se mai arată în comunicat.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate