Editura Evenimentul si Capital

Primăria Capitalei cere Clubul Diplomatic, una dintre locațiile de lux ale Bucureștiului

Autor: | | 1 Comentarii | 893 Vizualizari

Aleşii generali ai Capitalei au aprobat ca Municipalitatea să ceară Guvernului României să îi dea în administrare Clubul Diplomatic din Herăstrău, una dintre cele mai de lux locații din Capitală.

Administrat în prezent de Ministerul Afacerilor Externe, cu o suprafaţă de 195.000 de metri pătraţi, complexul este cerut ca să fie amenajat ca parc şi să fie alipit Parcului Herăstrău, potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre care a fost adoptat ieri de aleşii generali.

Numai că, potrivit extrasului de Cărte Funciară a acelui teren situat pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr 2B, sectorul 1, la acea adresă figurează o vilă, un restaurant, terenuri de tenis, chioşc alimentar, bazin, dar şi alte mici construcţii. Hotărârea CGMB nu spune cum va fi folosit complexul.

Ipotecă pe teren la bancă pentru 6 zile

În documentul citat, care este şi anexă hotărârii aprobate de consilierii generali ai Capitalei, se precizează că din anul 1996 proprietatea este administrată de către Ministerul Afacerilor Externe şi, din 8 martie 2012, locaţia a fost închiriată pentru opt ani societăţii Hotpoint Network SRL. Tot în extras mai apare o informaţie: pe 25 martie 2014 s-a înregistrat în Cartea Funciară o ipotecă de patru milioane de lei, care a fost ridicată după numai 6 zile, pe data de 31 martie 2014.

Clubul Diplomatic este unul dintre cele mai de lux locaţii din Capitală. Potrivit documentelor de la cadastru consultate de EVZ, prima autorizaţie de construcţie pentru acea adresă s-a emis pe data de 25 mai 1925.  Ulterior, s-au emis alte patru autorizaţii de construcţie: în 1960, 1966, 1983 şi ultima în anul 2001.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate