Editura Evenimentul si Capital

Cum a încercat un PRIMAR să se spele pe mâini în cazul unei TENTATIVE de ASASINAT

Autor: | | 0 Comentarii | 771 Vizualizari

Un primar din Bălţi, pe nume Renato Usatîi, a încercat „să se spele pe mâini” după ce a „comandat” un atentat asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov.

Se presupune că acest primar ar fi plătit pe altcineva pentru a-l asasina pe afaceristul rus, Gherman Gorbunţov.

O investigaţie a scos la iveală modul în care liderul formaţiunii „Partidului Nostru” a plătit unei persoane necunoscute să-şi asume complicitatea la omor şi să declare că adevăratul comanditar ar fi Alexandr Antonov - un vechi partener de afaceri a lui Gorbunțov.

Mihai Munteanu, jurnalist la RISE, este cel care a intrat în jocul lui Usatîi.

"Usatîi vroia de la Mihai un singur lucru, realizarea unui film care-l disculpă în schimbul extrădării killerului. Mihai, împreună cu colaboratorii săi din serviciile secrete au acceptat aceste condiţii ale lui Usatîi", arată investigaţia.

Până a ajunge să pună condiţii, Usatîi s-a asigurat că cel care-şi va asuma vina, va spune exact ce-i va cere el. Omul de legătură dintre primarul de Bălţi şi RISE a fost hoţul în lege Ion Druţă, alias "Pisateli".

„La indicaţia lui Renato, acesta trebuia să-i insufle lui Munteanu existenţa unui oarecare Oleg. În lumea criminală cei care-şi i-au vina altcuiva supra lor se numesc fonari. Oleg este fonariul impus să declare că ar fi mediat atacul de la Londra între Antonov şi Proca”, arată investigaţia.

„Pisateli recunoaşte că Usatîi a fost cel care l-a impus să transmită telefonul lui Mihai. Recunoaşte că Renato a fost şi cel care l-a plătit pe Oleg să facă filmul. Oleg, de fapt, e identitatea dublă a autorităţii criminale, Timoha cu care Usatiîi a negociat preţul pentru film”, se mai arată în investigaţie.

„- S-a făcut in Transnistria, am fost în Transnistria şi am luat-o şi gata.

- Care era legătura? Cum vorbea Usatîi? Foaie în mână cine ţi-a dat-o, Clifford?

- Da, deodată, acasă la Clifford. A fost înţeles de-odată toate celea, să facă filmul să vorbim...”.

Chiar dacă Gorbunțov a văzut imaginile în noiembrie 2014, poșta lui Usatîi conține un mail expediat curatorului său din cadrul serviciilor secrete din Federaţia Rusă încă în data de 9 iulie 2013, scrie Publikamd.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate