Editura Evenimentul si Capital

Prima schiță a finanțării partidelor

Comisia de Cod electoral urmează să modifice Legea finanțării partidelor. Parlamentarii au depus primele proiecte FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 2 Comentarii | 71 Vizualizari

Cotizația adusă de un membru al unui partid nu va putea depăși un salariu mediu brut pe țară, prevede o inițiativă legislativă a doi deputați PSD.

La Camera Deputaţilor a fost depus un prim proiect de modificare a legii finanţării partidelor şi a campaniilor electorale. Acesta este iniţiat de doi deputaţi PSD, Daniel Suciu şi Cosmin Necula, şi cuprinde o serie de schimbări în privinţa cotizaţiilor pentru partid. Dacă în legea actuală un membru de partid poate cotiza cu până la 48 de salarii minime brute, în proiectul depus de cei doi parlamentari, suma cotizațiilor plătite de un membru, într-un an, nu poate depăși un salariu mediu brut. În acest moment o persoană fizică poate face o donaţie de până la 200 de salarii minime brute. În proiectul depus în Parlament de cei doi deputaţi, donaţiile primite de la o persoană fizică, într-un an, nu pot fi mai mari decât un salariu mediu brut, excepţie făcând anii în care au loc mai multe scrutine, când donaţiile ar putea ajunge până la două salarii, faţă de 400, cât este acum. În acelaşi timp, conform proiectului, donațiile primite de la persoanele juridice într- un an ar putea fi limitate la 10% din cuantumul impozitului pe profit, plătit în anul fiscal anterior.

Contactat de EVZ, unul dintre iniţiatorii proiectului a precizat că acest draft nu a fost discutat în PSD. „Cu Victor Ponta am discutat tangenţial, însă sper să suţină proiectul, dacă nu în totalitate, măcar parţial. În proiect sunt nişte lucruri foarte clare referitoare la materialele de campanie. Nu mai vrem campanii cu găleţi şi pixuri”, a declarat deputatul PSD Daniel Suciu. În Parlament există deja o Comisie de Cod electoral în care se va discuta și acest proiect, dar şi alte inițiative. „Legea finanțării partidelor va fi discutată mai târziu în Comisie. Prioritare sunt legile pentru alegeri”, a explicat, pentru EVZ, Eugen Nicolicea, membru în Comisia de Cod Electoral.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate