Editura Evenimentul si Capital

Prezenţe Regale la Drobeta Turnu Severin | FOTO

Autor: | | 0 Comentarii | 485 Vizualizari

Luni după-amiază, în zi de sfântă sărbătoare creştină, municipiul Drobeta Turnu Severin a prins viaţă: severinenii cu mic cu mare au venit la Gară pentru a întâmpina aşa cum se cuvine pe Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principesa Maria şi Principele Radu Duda.

A fost o prezenţă neaşteptat de mare, mai bine de 5000 de oameni, care a  luat prin surprindere şi pe organizatorii evenimentului. Se poate spune că a fost evenimentul anului 2015 în Drobeta Turnu Severin, dacă luăm în calcul numărul foarte mare de participanţi, de toate vârstele, atât din Mehedinţi cât şi din judeţele învecinate.

Trenul regal a ajuns în gara din Drobeta Turnu Severin la ora 15,30 fix, conform programului anunţat, reprezentanţii Casei Regale a României fiind primiţi, conform tradiţiei, cu pâine şi sare. S-a intonat imnul naţional şi imnul regal al României. Primirea deosebită i-a impresionat pe oaspeţi astfel încât Principesa Moştenitoare Margareta abia şi-a găsit puterea să adreseze câteva cuvinte: “Este absolut minunat, o primire călduroasă. Am fost atât de mişcaţi, nu ştiu ce să vă spun. Sincer nu am văzut niciodată aşa ceva (…) A fost o zi istorică”. Miile de oameni au rămas în gară să viziteze “Trenul Regal”, iar oapeţii s-au deplasat în Parcul din faţa Prefecturii Mehedinţi unde au plantat doi platani, după care au participat la o întâlnire, în sala de şedinţe a Palatului administrativ, cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. La întâlnire a participat şi Radisav Cuculanovic, managerul oraşului Kladovo, din Serbia, care a solicitat o implicare mai mare a Casei Regale şi ajutor pentru miile de români care trăiesc în ţara de peste Dunăre.

După întâlnirea de la Prefectura şi Consiliul Judeţean Mehedinţi Principesa Maria s-a deplasat la Şcoala Gimnazială “Regele Mihai I” iar Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au poposit la Casa Pogany, unde este sediul Bibliotecii Judeţene “I.G.Bibicescu”, acolo unde în urmă cu aproape 150 de ani Regele Carol I a dormit prima noapte în România. Aici au lansat cartea “Săvârşin. Detaliul” şi Calendarul Regal 2016. Apoi Principesa Margareta a vizitat sediul Crucii Roşii Mehedinţi în timp ce Principele Radu Duda a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din Mehedinţi, arătându-se deschis în a ajuta promovarea judeţului, inclusiv prin organizarea unei “Seri mehedinţene” la Palatul Elisabeta.

Trenul regal, având la bord Familia Regală, va reface traseul Drobeta Turnu Severin - Bucureşti, pe 1 Decembrie, ca un omagiu adus regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în țară. Trenul regal va pleca în dimineața de 1 decembrie, din Gara Turnu Severin, la ora 8,30, prima oprire urmând să aibă loc în Gara Filiaşi, la ora 10,49. Trenul va opri pentru 10 minute. A doua oprire va fi la gara din Craiova, la ora 11,40, unde trenul va staționa pentru 20 de minute.  Cu ocazia opririi la Craiova, Familia Regală va vizita o expoziție amplasată în incinta gării.    Următoarea oprire va avea loc în gara din Slatina, la ora 13:10, unde trenul va sta 10 minute. Urmează oraşul Titu, la ora 16,13, unde trenul va staționa 12 minute.    Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie, va fi la Gara Regală Băneasa, la ora 17:16. "Este în tradiția Familiei Regale folosirea călătoriei cu Trenul Regal pentru un scop social, cultural, educațional sau caritabil. Anul acesta, în urma tragicului incendiu din Capitală, în care un mare număr de tineri şi-au pierdut viața sau au fost grav răniți, Familia Regală a decis să organizeze, pe durata călătoriei cu “Trenul Aducerii Aminte”, un eveniment dedicat strângerii de fonduri. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu companii medicale şi reprezentanți ai mediului de afaceri. Proiectul medical căruia fondurile îi sunt destinate va fi anunțat în scurt timp", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al regelui Mihai I.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate