Editura Evenimentul si Capital

PREŢURILE Volkswagen, cea mai mare scădere din 2015!

Autor: | | 0 Comentarii | 1045 Vizualizari

La nivel de top 10 cele mai căutate mărci auto în 2015, cea mai mare scădere de preţ faţă de 2014, în cazul maşinilor second hand, ar fi înregistrat-o Volkswagen.

Au urmat mărcile franceze Peugeot (6,3%), Renault (5,7%), Opel (5,5%) şi Skoda (5,1%), conform unei analize realizată de platforma auto VeziCatFace.ro, preluată de Agerpres

Volkswagen a fost implicată în acest an în aşa-numitul Dieselgate, un mare scandal legat de trucarea testelor anti-poluare.

Şeful Volkswagen: Acest scandal ne-ar putea costa mai mult decât am estimat iniţial!

De cealaltă parte, maşinile second hand marca Mini şi Porsche au înregistrat o creştere în 2015 faţă de 2014 cu 1,9% şi, respectiv, 1%. Românii au putut să-şi cumpere, în 2015, o maşină second hand în aceleaşi condiţii de marcă, configuraţie, vechime şi kilometraj cu circa 4% mai ieftin decât în 2014.  Preţul maşinilor pe benzină a suferit o scădere ceva mai accentuată (5,2%) decât cel al maşinilor pe diesel (3,1%).  "Calculele noastre arată că, pentru maşinile mai vechi de 5 ani, diferenţa de preţ între modelele pe benzină şi cele pe diesel se atenuează semnificativ. În acest context, opţiunea pentru un motor pe diesel este net mai favorabilă atunci când se ia în calcul consumul de combustibil pe perioada deţinerii autoturismului respectiv. Piaţa trebuia cumva să regleze această anomalie şi asta s-a făcut prin scăderea mai accentuată a autoturismelor rulate cu motoare pe benzină. Probabil vom vedea aceeaşi tendinţă şi în anii următori", a spus directorul de dezvoltare al VeziCatFace.ro, Alexandru Govoreanu.  Din top 10 cele mai căutate modele de maşini second hand din România, Volkswagen Passat a avut cea mai mare scădere de preţ în 2015, respectiv 7,2%. Pe locurile următoare s-au clasat Ford Fiesta, cu 6,8%, şi Volkswagen Golf, cu 6,3%. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate