Editura Evenimentul si Capital

Preţul-record a luat strălucirea aurului

d598531c767c20d11b99e394d861abab
Autor: | | 5 Comentarii | 0 Vizualizari

După ce, în ultimele două luni, gramul de aur s-a scumpit cu peste 12%, tranzacţiile cu acest metal au scăzut, spun comercianţii.

După ce preţul aurului s-a majorat semnificativ în ultima vreme, tranzacţiile cu acest metal scump au scăzut vizibil, chiar daca în prezent este văzut ca fiind cea mai avantajoasă investiţie. Această lipsă de cerere a redeschis, mai nou, o nouă nişă pentru comercianţii de aur, a celor care cumpără metalul preţios din inele defecte, lanţuri stricate şi chiar şi dinţi. Astfel că au apărut deja anunţuri. „Bani, bani, bani mulţi veţi primi pentru bijuteriile dumneavoastră din aur stricate, demodate, desperecheate sau nedorite. De asemenea achiziţionăm şi lucrări dentare, vechi, din aur”, aşa sună unul dintre anunţurile de la mica publicitate. Mai mult, pentru a atrage clienţii, firma Royal Gold Expert asigură şi servicii de protecţie pentru clienţi. Adică, transport, prin Fan Curier, de acasă la firmă. Atenţie la dinţi! Într-o discuţie cu cei de la Royal Gold Expert, reprezentantul lor ne-a oferit pentru bijuteriile stricate de 24 de carate 85-88 de lei pe gram, în timp ce pentru cel de 20-21, 70 de lei.   „Dacă aveţi de 14 carate, vă oferim 50 de lei pe gram. Nu veţi găsi un preţ mai bun decât ăsta în tot Bucureştiul”, ne-a spus reprezentantul firmei. El a fost de acord şi cu oferta noastră pentru dinţi de aur, dar ne-a avertizat să fim foarte atenţi cu ce venim, pentru că în general „majoritatea lucrărilor dentare sunt ţepe”. „Primim şi dinţi de aur din 18, 22, 24 de carate, dar am văzut multe lucrări dentare care au fost schimbate de tehnicianul dentar. Sunt foarte mulţi care au venit la noi cu dinţi care credeau ca sunt din aur şi de fapt erau din gaudent suflat cu aur”, a mai spus oficialul Royal Golden Expert. Potrivit datelor oferite de BNR, costul unui gram de aur era la 21 septembrie peste 93,5 lei. Acesta a mai crescut cu alţi 5 lei peste o lună, astfel că pe 20 octombrie costul pe gram ajunsese la 98 de lei. În urmă cu câteva zile, banca centrală publica pentru aur un tarif de 105,7 lei/gram.   Aurul ocoleşte casele de amanet   Am dat „o tură” pe principalele artere ale Bucureştiului unde ştiam că se găsesc case de amanet care cumpără şi vând aur. Mai toate vânzătoarele ne-au spus că în ultima lună comerţul cu aur le-a mers destul de prost. „De când a crescut preţul aurului atât de mult nu prea mai avem vânzări şi nici lumea nu prea se mai înghesuie să-l vândă. Acum sunt mai dispuşi să-şi lase telefonul la amanet şi să vină după el peste o săptămână”, ne-a spus patronul unei case de amanet de la Piaţa Unirii. Vânzătoarele de la casele de amanet din aceste zone spun că, deşi au mai coborât un pic preţul, comerţul cu metalul galben merge foarte prost. Aici, un gram de aur de 14 carate este de maximum 45 de lei. În timp ce pentru 18 carate, gramul de aur costă 50-55 de lei.   În schimb, la băncile care vând aur persoanelor fizice, vânzările au mers destul de bine, spun oficialii.

  • Cei de la Piraeus Bank, singura instituţie financiară din România care vinde aur populaţiei, a vândut în primele 45 de zile de la lansarea produsului peste 20 kg de aur şi 200 de monede. Aurul este adus din Elveţia, cumpărat de la Credit Swiss.
PROFIL CUMPĂRĂTOR Lingourile din bancă, atrăgătoare pentru clienţi
  • La Piraeus Bank s-au realizat până în prezent aproximativ 200 de tranzacţii cu aur.
  • Media achiziţiilor de aur, sub formă de lingou, este în jur de 118 grame/client. Ca valoare de tranzacţie în primele săptămâni, media era de 2.800 de euro.
 

Pagina 1 din 2


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate