Editura Evenimentul si Capital

Președintele Senatului Universității București, Marian Preda: Nicușor Dan vrea de fapt să salveze Aedificia Carpați, o firmă de construcții

Marian Preda
Autor: | | 2 Comentarii | 1787 Vizualizari

Președintele Senatului Universității București, sociologul Marian Preda, a scris, pe Facebook, că Nicușor Dan a dat în judecată această universitate, încercând să blocheze construirea unor cămine, pentru a apăra interesele firmei Edificia Carpați.

„Cu câțiva ani în urmă, după ani de eforturi birocratice și financiare uriașe pentru Facultatea de Sociologie a Universitații din București, s-au construit in Complexul Panduri un al doilea sediu, foarte modern și un cămin pentru doctoranzi, masteranzi și oaspeții străini (...) Nicușor Dan și Salvați Bucureștiul au dat în judecată Universitatea și au cerut demolarea lor. După ani de zile Universitatea a câștigat procesul. În mod evident, ND nu a avut dreptate, dar de ce a făcut el acest demers împortiva universității? Gurile rele mi-au spus (cu argumente) că el a făcut-o la comanda și în interesul domnului Badea, un om de sistem, patronul Edificia Carpați, unul dintre sponsorii importanți ai campaniei sale electorale de acum. Patronul acesta și firma sa de constructii au birourile vecine cu aceste clădiri ale Universității și aveau interese directe și un alt plan pentru acel spațiu”, a susținut Preda.

Acesta a spus că Nicușor Dan reprezintă o societate comercială, nu una civilă. „Pe cine reprezintă în realitate, sau pe cine și de cine salvează Nicușor Dan? ”Salvează” Edificia Carpați, o firmă de construcții cu mare putere financiară și cu mari interese imobiliare, de Universitatea din București? Să fim serioși, societatea pe care o reprezintă ND nu este civilă, ci comercială. De aceea eu nu cred în Nicușor Dan, în onestitatea lui și nu îl votez!”, a afirmat Preda.

Ulterior el a precizat: „Acele clădiri sunt vecine cu Aedificia Carpați și firma a făcut diverse propuneri UB în legătură cu spațiul pe care sunt construite (de exemplu, au participat cu un proiect la licitatie cu o varianta care era convenabila pentru ei, ca vecini si nu pentru noi, ca institutie beneficiară). Cladirile nu sunt la vedere, la strada si este curios cum a aflat Salvati Bucurestiul despre ele. Invitatia insistenta transmisă lui Nicușor Dan prin Mircea Kivu (care a și fost să vadă clădirile), a fost refuzată și procesul a continuat ani de zile”.

Firma Aedificia Carpați este condusă de către omul de afaceri Petre Badea.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate