Editura Evenimentul si Capital

BILANȚUL președintelui Klaus Iohannis după 100 de zile la Cotroceni: un VIDEOCLIP. Ce cred fanii de pe Facebook despre primele sale luni de mandat

Klaus Iohannis prezinta pe Facebook bilanțul celor 100 de zile
Autor: | | 104 Comentarii | 5469 Vizualizari

Președintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un videoclip de 2.52 minute în care prezintă imagini din cele 100 de zile de activitate la Cotroceni. Șeful statului nu rostește un cuvânt, dar imaginile sunt însoțite de scurte texte explicative.

Printre faptele amintite de Iohannis se află acordul privind majorarea bugetului Apărării, vizitele în Germania, Franța, Republica Moldova și Ucraina sau prioritățile stabilite la discursul de investitură, susținut în fața Parlamentului.

„Am cerut partidelor politice un calendar al sesiunii parlamentare cu trei priorități: legea finanțării partidelor și campaniilor electorale, votul prin corespondență și simplificarea procedurilor de ridicare a imunității”, scrie Iohannis.

El nu amintește însă de faptul că procedurile de ridicare a imunității au rămas neschimbate, inclusiv unele prevederi care au fost declarate neconstituționale, iar Parlamentul a respins deja trei cereri ale DNA în cazurile Vosganian, Borbely și Șova.

Iohannis mai promite că „vom construi o Românie în care cei plecați se vor întoarce acasă” și afirmă că, la toate întâlnirile cu liderii UE a susținut intrarea în Schengen „pentru că nu accept o Europă cu două viteze”. Recent, ambasadorul Olandei la București a anunțat că țara sa se opune intrării României în spațiul Schengen.

Președintele României afirmă, în bilanțul de 100 de zile: „Tinerii sunt cea mai mare bogăție a României. Viitorul se construiește cu ei”.

„Patriotismul, spiritul civic, conștiința libertății și a puterii de a decide prin vot mă leagă de toți românii de acasă și din străinătate. Suntem o voce puternică și curajoasă, cu aspirații pe care am privilegiul să le reprezint și datoria să le împlinesc”, se încheie mesajul lui Iohannis.

Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Președintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună.

Posted by Klaus Iohannis on Monday, 30 March 2015

Pe Facebook, cei care îi urmăresc postările președintelui au păreri împărțite. Klaus Iohannis a fost felicitat pentru primele luni de mandat, însă se disting comentariile în care președintelui i se cer ”fapte, nu vorbe”.

Iată câteva dintre comentariile postate pe pagina de Facebook a președintelui:

Micsandra Hodor - Aţi spus foarte bine Domnule preşedinte "Cuvintele-cheie ale acestei perioade sunt: justiţie, educaţie, reconstrucţie, reforma, consens, prosperitate", dar noi populaţia ROMÂNIEI dorim mai mult decît cuvinte cheie!!! Dorim şi Fapte pe care le aşteptăm în viitorul cît mai apropiat!!!

Cristian Bulakov - Cuvântul cheie în această perioada este absenţa Preşedintelui de pe scena publică.

Popovici Eduard - Vrem fapte nu vorbe !

Magdalena Magda Bistriceanu - Domnule Preşedinte, ţară nu se conduce pe Facebook ! Felicitări echipei care administrează acest cont, dumneavoastră trebuie să reveniţi în lumea reală! Sunt 100 de zile de când conduceţi această ţară din mediul online, am aşteptat schimbarea, dar avem parte de o colaborare sau coabitare cum vreţi să-i spuneţi, cu un premier care sfidează bunul simt! Recunosc că v-am susţinut şi am dus o campanie agresivă în mediul online , aşa cum va place dumneavoastră, a trecut perioada de proba, fiţi mai activ!

Despre ”tăcerea” președintelui Iohannis scrie și Andrei Cornea în editorialul ”Spusa și fapta președintelui”:

Președintele – încă be­ne­ficiarul unei imense po­pu­­larități – se complace în a scrie misive sear­bede și în­târ­ziate pe Facebook. De­sigur, „li­bretul“ e corect, dar lipsa „mu­zi­cii“ fa­ce ca efectul practic să fie aproape egal cu cel al tă­ce­rii. Ni­meni nu crede cu adevărat în pro­testul res­pectiv, fi­indcă ab­sen­tează din el emoția care să ne asi­gu­re că șeful sta­tului e una cu spu­sele sale. Ceea ce ne-am dori este să sim­țim că acestea nu sunt emise în contul unei fișe a pos­tu­lui, ci sunt rostite în temeiul unei da­torii morale im­pres­crip­ti­bile
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate