Editura Evenimentul si Capital

IOHANNIS A REUȘIT SĂ STOPEZE UNLIKE-URILE. După ce președintele și-a EXPLICAT poziția în CAZUL ANTENA3, s-a DOMOLIT valul de DEZAPROBARE de pe Facebook. Mesajele continuă pe aceeași idee: Vrem RESPECTAREA LEGII!

Klaus Iohannis. Sursa foto: facebook
Autor: | | 67 Comentarii | 3852 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Controversata declarație a președintelui Klaus Iohannis făcută miercuri, la intrarea în sediul Bibliotecii Centrale Universitare, a trimis o undă de șoc în zona rețelelor de socializare. Pentru majoritatea susținătorilor domniei sale, ”abordarea heirupistă” și ”banalele motive administrative” invocate de președintele României în cazul ANAF vs ANTENA Group au reprezentat un îndemn clar la o brutală încălcare a justiției, precum și o trădare a electoratului domniei sale printr-o înfrățire cu Antenele lui Dan Voiculescu. După ce a pierdut aproape 40.000 de susținători pe Facebook și a fost bombardat cu mesaje critice – unele șterse deja de pe Facebook - Iohannis a făcut un mic pas înapoi care a mai potolit publicul.

Statistica facebrands.ro care contorizează din oră în oră evoluția paginii de Facebook a președintelui Klaus Iohannis, arată o scădere semnificativă a ratei de dezaprobare față de zilele precedente. Valul de dezaprobare publică a scăzut în intensitate după ce Klaus Iohannis și-a explicat declarațiile.Astfel, astăzi până la ora 14.00 numai 1417 români au mai dat unlike paginii publice a președintelui. În total, în ultimele trei zile 39.346 de fani Facebook a pierdut președintele.


Citiți aici declarațiile lui Klaus Iohannis care au domolit valul de dezaprobare publică: Iohannis se delimitează de Antenele lui Voiculescu: "O decizie judecătorească trebuie aplicată. Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit in aceste zile via Facebook"


”În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat. Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”, a scris președintele României pe Facebook.

Anterior, la întrebarea unui reporter tv care îl abordase la intrarea în sediul Bibliotecii Centrală Universitară, la doi pași de statuia ecvestră a ilustrului Carol I, Klaus Ioahhnis preciza: „Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă, și am constatat din discuții avute că există deschidere la factorii de decizie și prin discuții așezate și calme se găsesc soluții convenabile”.

Declarația împăciuitoare a președintelui a stârnis imediat un nou val de reacții. Nu de aprecieri, ci de critici și reproșuri din care redăm mai jos:

Alex Păun Stupefiantă declarație ați făcut zilele trecute, dle președinte. Chiar nu înțelegeți că oamenii de calitate ai acestei țări (intelectuali, antreprenori, studenți, programatori, jurnaliști onești etc.) urăsc Antena 3? Vă trebuiau voturile amărâților ălora care au ieșit, ieri, în Piața Constituției? A meritat să vă înstrăinați, brusc, tot ce e mai bun în societatea românească? Cât privește campania din 2014, nu noi am uitat lăturile pe care vi le-a aruncat atunci în cap Antena 3, DUMNEAVOASTRĂ sunteți cel care le-a uitat. În doar un an de zile! Păcat! Păcat că politicieni de mâna a treia precum Dan Mihalache și Cristian Bușoi contează, pentru președintele țării, mai mult decât contează milioane de cetățeni. Orice ați face de acum încolo, pe mine nu mă mai păcăliți. Aveați șansa de a intra în cărțile de istorie, ați preferat să vă cultivați micile coterii: un Mihalache, un Bușoi, o Gorghiu...

George Oprica Atunci someaza reprezentantii institutiilor statului sa-si faca treaba! Trebuia evacuata cladirea aceea de un an si ceva! Sa se aplice legea pentru toata lumea, un amarat ar fi fost aruncat in strada de mult!

Cristian Sirbu Dumneavoastră nu altcineva ați spus că felul în care autoritățile au acționat a fost "heirupist" Aceste autorități nu au făcut decât să aplice legea folosind procedurile și normele cu care acționează în toate cazurile. Ce legătură are asta cu libertatea presei și dreptul la liberă exprimare? Nu are nici o relevanță faptul că e vorba de un business media sau un atelier auto. Legea și procedurile sunt și trebuie aplicate IDENTIC

Tom Sora 1) ati numit o decizie judecätoreascä definitivä "o banala problema administrativa". Asta este o afirmatie foarte gravä din partea unui presedinte de stat. Ati instigat la punerea in discutie a puterii judecätoersti. 2) Ati vorbit despre apärarea libertätii de exprimare a presei - dar nu a fost nici o datä vorba de suprimarea dreptului de a emite pentru antena3, ci numai de retrocedarea banilor furati de patronul antenelor, borfasul securist Dan Voiculescu. Ori nu stiti despre ce vorbiti, ori sinteti de rea credintä. Ambele variante sint catastrofale. Si acum o sugestie: debarasati-vä de fesenistul-pesedistul Dan Mihalache. Cred cä vä influenteazä foarte gresit.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate