Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis: "Guvernul va INFORMA trimestrial CSAT în legătură cu situația din sănătate. Vom avea laboratoare de TESTARE a BIOCIDELOR"

Sedinta CSAT
Autor: | | 13 Comentarii | 1129 Vizualizari

Șeful statului a prezentat, după ședința CSAT, deciziile luate în ceea ce privește situația din Sănătate.

Declarațiile au început:

  • S-au luat decizii importante privind securitatea națională. Temele au vizat și unele problematici de actualitate, de exemplu tema sănătății, inclusă suplimentar.
  • O primă temă a reprezentat-o analiza și avizarea strategiei militare a României.
  • demersurile viitoare ale MApN pentru implementarea măsurilor din programul de înzestrare impun respectarea acordului privind creșeterea alocării pentru apărare la 2%. CSAT a aprobat misiunile în afara țării în 2017. Va putea participa cu 1401 militari și civili - armata. MAI: 783 militari și polițiști.
  • CSAT a probat liniile generale de mandat la summitul NATO de la Varsovia. Vor fi actualizate în funcție de negocierile din alianță.
  • Am aprobat raprotul ministrului Energiei prvind unitățile 2-3 CNE. Acesta reprezintă un proiect prioritar. Va contribui substanțial la creșeterea economică.
  • Am analizat situația din sănătate. Nu este vorba de un aspect singular, ci de sănptatea publică. Aici putem include subiectul dezinfectanților, dar putem include și medicametele sau siguranța alimentelor. Avem nevoie de norme aliniate la cerințele europene. Norme mai exigente mai aplicate, cu sancțiuni mai severe.Normele, elaborate de guvern, până la sfârșitul lunii iunie. Un comitet va lucra la pachetul de norme. Privesc modul în care se pun pe piață produsele biocide, activitatea de control de stat. Vor trebui măsuri de utilizare eficientă a antibioticelor.
  • În ceea ce privește procedurile și controlul am convenit un organism de control și verificare. Este nevoie de control mai riguros. Trimestrial, guvernul va informa CSAT cu privire la starea de săntate publică.
  • Un program de investiții pe termen lung: laboratoare de testare a biocidelor.

La şedinţa condusă de preşedintele Klaus Iohannis au participat premierul Dacian Cioloş, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai Răzvan-Ungureanu, şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor, secretarul CSAT Mihai Şomordolea.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate