Preşedintele Băsescu transmite condoleanţe familiei militarului căzut la datorie în Afganistan

Preşedintele Băsescu transmite condoleanţe familiei militarului căzut la datorie în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiei plutonierului-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu care a murit duminică în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, informează Administraţia Prezidenţială.

"Am aflat cu durere, azi-dimineaţă, vestea încetării din viaţă a plutonierului-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu, în timpul unei misiuni de patrulă desfăşurată duminică, 30 martie a.c., în Afganistan. Plutonierul-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi-a servit ţara cu devotament şi curaj înscriindu-se, astfel, în rândul eroilor care, cu onoare, şi-au dat viaţa servind sub drapelul naţional. În aceste momente de tristeţe, îmi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi transmit sincerele mele condoleanţe", se arată în mesajul transmis de şeful statului. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a transmis multă sănătate militarilor răniţi în aceeaşi misiune de patrulă, asigurându-le pe familiile acestora că militarii vor primi cele mai bune îngrijiri medicale.

Un militar a murit şi alţi cinci au fost răniţi în duminică dimineaţă, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă, a informat MApN.

Ne puteți urmări și pe Google News