Președintele Băsescu, întâlnire cu Obama la Summitul Securității Nucleare | GALERIE FOTO

Președintele Băsescu, întâlnire cu Obama la Summitul Securității Nucleare | GALERIE FOTO

Cu puțin timp înainte de începerea summitului, care se desfășoară la Haga, președintele Traian Băsescu a avut o scurtă discuție cu președintele SUA, Barack Obama.

Administrația Prezidențială a postat pe site mai multe fotografii în care Băsescu discută cu Obama, înconjurat de o serie de alți oficiali. Pe site-ul Administrației Prezidențiale au fost postate și fotografii în care Băsescu se află alături de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Citiţi mai mult: Traian Băsescu participă la Summitul Securității Nucleare de la Haga: "Voi informa cu privire la situația din regiune"

Potrivit programului transmis de Administrația prezidențială, Traian Băsescu a participat luni, ora 16.00 (ora României), la Sesiunea de deschidere a Summitului Securităţii Nucleare, iar de la ora 16.30 (ora României) la Sesiunea plenară a Summitului Securităţii Nucleare. Seara, la ora 20.00 (ora României), șeful statului este la recepţia oferită de Majestatea Sa Willem-Alexander, regele Regatului Ţărilor de Jos la Palatul regal, iar la ora 21.30 (ora României) la dineul oferit de Majestatea Sa Willem-Alexander. Marți, șeful statului va participa la Sesiunea plenară a Summitului Securităţii Nucleare, precum și la  Sesiunea informală a Summitului Securităţii Nucleare. A treia reuniune Peste 50 de lideri din lumea întreagă sunt prezenţi la Summitul privind Securitatea Nucleară (NSS) de la Haga, principalul subiect al discuțiilor fiind prevenirea unor atacuri nucleare teroriste. Iniţiativa organizării unui astfel de summit îi aparţine preşedintele american Barack Obama, prima reuniune având loc la Washington în anul 2010 şi a doua la Seul în anul 2012. Obama a avertizat în anul 2009 că terorismul nuclear este "amenințarea cea mai imediată și cea mai extremă pentru securitatea mondială". Potrivit Agerpres, agenda consacrată summitului de la Haga include dezbateri despre securizarea stocurilor de materiale nucleare și prevenirea unor situații în care grupări teroriste gen Al-Qaida ar putea pune mâna pe ele pentru a produce arme atomice.

Ne puteți urmări și pe Google News