Editura Evenimentul si Capital

Preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA vorbeşte despre lupta anti-corupţie din ţară şi este ŞOCAT

Sursă foto: luju.ro
Autor: | | 1 Comentarii | 377 Vizualizari

Preotul greco-catolic Chris Terhes, preşedinte al Coaliţiei Românilor din SUA, a realizat o radiografie a corupţiei cumplite în care a ajuns ţara noastră.

Chris Terhes este preşedintele Romanian Community Coalition, cunoscută în România şi sub numele de "Coaliţia românilor pentru combaterea corupţiei".

Acesta a scris pe Facebook despre abuzurile DNA care au loc în ţară şi a precizat că în 2015 el a avertizat că “dacă aceste abuzuri nu încetează vor discredita lupta anti-corupţie, DNA şi justiţia însăşi”.

Chris consideră că justiţia românească a fost construită pe “minciună şi manipulare”, lucru cu care el nu este absolut deloc de acord.

În continuare găsiţi textul integral.

“Din mai 2014, de când am auzit prima dată despre abuzurile DNA, am spus - iniţial privat şi apoi public - că dacă aceste abuzuri nu încetează vor discredita lupta anti-corupţie, DNA şi justiţia însăşi. În vara lui 2015, când am fost iar în ţară, am vorbit cu aproape toţi jurnaliştii care scriu pe justiţie şi le-am spus despre descoperirile mele privind abuzurile din justiţie.

Văzând că nici unul dintre ei nu scriau nimic despre abuzuri, credeam că nu ştiu despre ele. Am fost surprins să constat că şi aceştia ştiau bine, ba chiar foarte bine ce se întâmplă, însă au spus că nu scriu despre abuziri "că să nu afecteze lupta anticorupţie".

Le-am explicat, cu exemple concrete şi din SUA (în primăvară lui 2015 fusese imensul scandalul legat de faptul că FBI falsificase probe în instanţe pe o perioada de 30 de ani), că tocmai aceste abuzuri vor discredita lupta anticorupţie, deoarece oameni nevinovaţi sunt nenorociţi.

Răspunsul lor a fost că în orice război mai sunt şi "pagube colaterale". Pe timpul lui Stalin şi Hitler aceşti pretinsti jurnalişti ar fi făcut carieră în propagandă morţii.

Într-adevăr, în orice război sunt şi "pagube colaterale". Aceste "pagube" însă, adică OAMENI nevinovaţi, pot produce mai mult rău unei armate ori cauze decât o face armata inamică.

Cel mai elecvent exemplu este impactul negativ pe care abuzurile din închisoarea Abu Ghraib l-au avut asupra opiniei publice din Irak. Nu doar că acele abuziri ale armatei americane au creat un sentiment anti-american, în contextul în care americanii îl dăduseră jos pe Sadam şi opinia publică era pro-americană, dar acele abuzuri au inflamat mişcările radicale islamice.

Influenţaţi şi de acea experienţă, în armata americană s-au dat aşa numitele "rules of engagement" (ROE) care defineau circumstanţele, gradul şi manieră în care să fie folosită forţă.

Aceste reguli au ajuns să restricţioneze atât de mult acţiunile soldaţilor încât veterani din armata criticau administraţia Bush şi Obama că îi trimit pe soldaţi să lupte cu teroriştii având mâinile legate la spate.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate