Presa rusă: Viktor Ianukovici, internat în stare gravă într-un spital din Moscova

Presa rusă: Viktor Ianukovici, internat în stare gravă într-un spital din Moscova

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, care a fost destituit de parlamentul ţării sale pe 23 februarie, ar fi fost internat, în stare gravă, într-un spital din Moscova, informează astăzi ediţia electronică a tabloidului rus Moskovski Komsomoleţ, cotidianul cu cel mai mare tiraj din Rusia.

Astfel, conform unor informaţii neoficiale, Ianukovici (63 de ani), care a fugit de la Kiev şi a cerut azil politic în Rusia, ar fi suferit un atac de cord.

Citând o sursă anonimă, Moskovski Komsomoleţ scrie că Ianukovici a fost spitalizat sub suspiciunea unui atac de cord, starea lui de sănătate fiind estimată drept “gravă". Dar, până în prezent, informaţia nu a putut fi confirmată din surse oficiale, mai scrie cotidianul rus, preluat de agenţia spaniolă EFE.

Speculaţiile cu privire la starea de sănătate a lui Viktor Ianukovici, care face obiectul unui mandat de arestare emis de noile autorităţi ucrainene, s-au înmulţi după 27 februarie, când a devenit cunoscut că s-a refugiat pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezminţit marţi zvonurile cu privire la decesul lui Viktor Ianukovici, puse în circulaţie pe internet. “După ce (Ianukovici) a venit pe teritoriul Federaţiei Ruse, ne-am întâlnit o dată. Aceasta a fost acum două zile. Era în stare bună de sănătate, ceea ce vă doreşte şi vouă", a declarat liderul rus unui grup de ziarişti, într-o primă conferinţă de presă după evenimentele din Crimeea.

Putin a mai spus atunci că starea de sănătate a lui Ianukovici este într-atât de bună, încât “el mai are timp să şi răcească la funeraliile celor care propagă astfel de informaţii", aminteşte EFE, preluată de Agerpes.