Premiile OSCAR. Detalii neștiute despre cele mai importante premii din cinematografie

Premiile OSCAR. Detalii neștiute despre cele mai importante premii din cinematografie

Cinefilii din întreaga lume mai au doar câteva ore de așteptat până la debutul celei de-a 86-a ediţie a premiilor OSCAR. De la prima decernare a premiilor Academiei, în 1929, și până în prezent, această seară a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din cinematografie.

Deși este urmărit anual de telespectatori din întreaga lume, încă există lucruri mai puțin știute despre aceste premii.  Margaret Herrick, librar al Academiei, ar fi spus când a văzut prima oară statueta: ”Seamănă cu unchiul meu, Oscar”, iar Academia a adoptat oficial acest nume în 1939.

Trofeul este produs la Chicago, are 34 cm şi cântăreşte aproape 4 kg. Valoarea lui este de 900 dolari. În anul 2000, statuetele au fost furate, dar au fost găsite după o săptămână.

Consacrarea conferită de primirea statuetei face bine carierei, însă s-a întâmplat să distrugă şi cupluri. Potrivit unui studiu din 2011, actorii care câştigă un Oscar au şanse mai mari să divorţeze decât cei care au pierdut competiţia, scrie Agerpres citând metronews.fr. A fost cazul unor actori ca Halle Berry, Sandra Bullock, Jean Dujardin, Hillary Swank sau Reese Witherspoon, ale căror căsnicii s-au destrămat aproape imediat după ce au triumfat la Oscar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câştigătorii statuetelor trăiesc în medie cu 3-4 ani mai mult decât nominalizaţii, motivul fiind lipsa stresului legat de viitorul carierei. La ceremonia găzduită de Kodak Theater și prezentată de Ellen DeGeneres vor asista 3.500 de spectatori. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Se poate şi în România: "Am cerut salariu de 800 de lei. Mi s-a oferit de zece ori mai mult"
  • EUROVISION 2014. Paula Seling si Ovi ne vor reprezenta la Eurovision 2014! Ce sanse avem la Copenhaga?
  • Cazul tânărului jupuit de viu. Un fost puşcăriaş, principalul suspect al grozăviei din Arad

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  • MESAJE DE 1 MARTIE. SMS-uri inspirate cu urări de Mărţişor
  • BLONDA BEATĂ, care a făcut PRĂPĂD cu un bolid BMW de lux, era şi drogată. FOTOMODELUL riscă pușcăria | GALERIE FOTO
  • Cum arată studenta la medicină cu care se întâlneşte Oscar Pistorius după ce şi-a împuşcat iubita | FOTO