Editura Evenimentul si Capital

Premii pentru cele mai bune companii din România | Gala Capital

Premierul Dacian Cioloș a participat la Gala Premiilor Capital FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 0 Comentarii | 432 Vizualizari

Companiile și oamenii care au atins niveluri de performanță în business au fost premiați, joi seara, în cadrul Galei Premiilor Capital pentru „Excelență în Afaceri”

S-au acordat 11 trofee. Cinci au fost rezervate companiilor care activează în sectoarele cu cea mai mare importanță în economie. Au fost decernate premii și pentru compania anului, investiția anului, omul de afaceri al anului. Trei premii speciale au fost oferite pentru cel mai inovator produs bancar, cea mai bună perfomanță în sectorul energetic și pentru implicare socială.

Automobile Dacia a primit premiul pentru „Compania anului”, aceasta înregistrând în 2015 cea mai mare cifră de afaceri din România, de aproape 4,3 miliarde de euro și având un rol major în exporturile României.

Horațiu Țepeș, proprietarul Bilka, a fost desemnat „omul de afaceri al anului”. Dacă în 2015 piața de profil a crescut cu 10%, compania acestuia a înregistrat o creștere de peste 40%, aface rile atingând 191 milioane de lei.

Totodată, Chimcomplex SA Borzești a primit distincția „Investiția anului”, pentru inaugurarea uneia dintre cele mai performante instalații de cogenerare din sud-estul Europei.

Premii pentru companiile din industrie, comerț, agricultură, domeniul financiar și servicii

Pentru stabilirea premianților din cele mai importante sectoare ale economiei, voturile cititorilor au contat în proporție de 50%, restul de 50% rezultând din analiza redactorilor Capital asupra afacerilor celor zece firme nominalizate.

Astfel, Oracle România a primit distincția de cea mai bună companie din industrie, pentru dezvoltarea continuă pe plan local din ultimii trei ani, perioadă în care a fost desemnată „cel mai dorit angajator”.

Companiei Carrefour România i-a fost acordat premiul pentru cea mai bună companie din comerț, pentru investițiile realizate în rețea și preluarea a 86 de supermarketuri Billa și pentru creșterea vânzărilor.

Transavia a fost câștigătoarea titlului de cea mai bună companie din agricultură, pentru dezvoltarea permanentă, realizată prin investiții și management profesionist.

Omniasig Vienna Insurance Group a fost desemnată cea mai bună instituție financiară. Compania a înregistrat în 2015 o creștere de peste 13% a businessului și s-a plasat pe primul loc pe piața asigurărilor generale.

În fine, Orange România a pri mit distincția de cea mai bună companie din servicii, având peste 10 milioane de clienți pe segmentul de bază al businessului.

Premii speciale

Banca Feroviară, Rompetrol Rafinare și Organizația Umanitară Concordia au fost câștigătoarele premiilor speciale. Astfel, pachetul Primus al Băncii Feroviare i-a adus acesteia distincția de „Cel mai inovativ produs bancar”, iar modernizarea rafinăriei Petromidia a adus Rompetrol premiul pentru „Cea mai bună perfomanță din sectorul energetic”. Organizația Concordia a câștigat premiul pentru „implicare socială” datorită programelor incluzive de formare profesională a câte 40 de tineri, anual.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate