Editura Evenimentul si Capital

PREMIERĂ! UE a semnat Convenţia Consiliului Europei privind protejarea femeilor împotriva tuturor formelor de violenţă

Autor: | | 4 Comentarii | 532 Vizualizari

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, din 20 mai 2017, a fost publicată Decizia UE a Consiliului din 11 mai 2017 privind semnarea, în numele Uniunii Europene, a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, în ceea ce priveşte azilul şi nereturnarea, notează site-ul de juridice. Prezenta decizie intră în vigoare la 8 iunie 2017.

Uniunea a participat, în calitate de observator, alături de statele membre, la negocierile referitoare la Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (denumită în continuare „convenţia”), care a fost adoptată de Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei la 7 aprilie 2011. Convenţia a fost deschisă spre semnare la 11 mai 2011. În conformitate cu articolul 75 din convenţie, această este deschisă pentru semnarea de către Uniune.

Convenţia creează un cadru legal cuprinzător şi multidimensional de . Acesta are drept scop prevenirea, urmărirea penală şi eliminarea violenţei împotriva femeilor şi a fetelor şi a violenţei domestice. Convenţia prevede o gama largă de măsuri, de la colectarea datelor şi sensibilizare la măsuri juridice privind incriminarea a diferite forme de violenţă împotriva femeilor. Această include măsuri de protecţie a victimelor şi furnizarea de servicii de sprijin şi abordează problema violenţei de gen în contextul azilului şi migraţiei. Convenţia instituie un mecanism de monitorizare specific care le permite părţilor să asigure punerea în aplicare eficace a dispoziţiilor sale.

Prezenţa decizie se referă doar la articolele 60 şi 61 din convenţie. Decizia nu se referă la dispoziţiile din convenţie privind cooperarea judiciară în materie penală, acestea fiind abordate printr-o decizie de semnare separată a Consiliului care va fi adoptată în paralel cu prezenţa decizie, şi anume Decizia (UE) 2017/865 a Consiliului din 11 mai 2017 privind semnarea, în numele Uniunii Europene, a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, în ceea ce priveşte aspectele legate de cooperarea judiciară în materie penală, scriu cei de la juridice.ro

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 16:01 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 12:03 CONTROVERSE după trecerea în neființă a Stelei Popescu. Putea fi evitată MOARTEA acesteia? Un cunoscut medic vorbește STAREA ACTRIȚEI la ultima ieșire 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate