Editura Evenimentul si Capital

Prejudiciu de un million de euro. Primarul Timișoarei a dat la schimb un teren scump, pe un pasaj cu toalete publice

În 2012, Nicolae Robu a început demolarea „acvariului” din centrul Timișoarei. , construit de un om de afaceri. Acesta a fost despăgubit cu un teren mult mai scump FOTO: ADI PÎCLIȘAN
Autor: | | 0 Comentarii | 4050 Vizualizari

Curtea de Conturi a sesizat, încă de anul trecut, că municipalitatea de pe Bega a fost păgubită chiar de propriul edil

Noi detalii ies la iveală despre felul în care Primăria Timișoara a pierdut bani și terenuri din patrimoniu, în valoare de un milioan de euro. În schimbul unui pasaj „acvariu” în care au funcționat toalete publice și a 339,4 mp (terenul primăriei, concesionat) pe care a fost construit un spațiu comercial, omul de afaceri Daniel Azgur a primit cadou, de la primarul Nicolae Robu, terenuri de mii de metri pătrați în centrul Timișoarei. Aici și-a ridicat spații comerciale de opt ori mai mari decât cel pentru care a fost despăgubit și are posibilitatea să își extindă și mai mult afacerile.A trecut la „pierderi” o investiție de 200.000 de euro

Este vorba de „acvariul” demolat în martie 2013, când însăși edilul a deșurubat, simbolic, prima piesă din construcția de metal și sticlă pe care promisese, în campania electorală, că o va scoate din Piața Victoriei.

Demolat din Piață, „acvariul” s-a replicat, pe o suprafață dublă, în Piața 700, unde SC Art SRL a primit 1.253 de mp. Mai mult, Primăria a trecut la „pierderi” investiția de 200.000 de lei, neamortizată, în parcarea peste care s-a construit „acvariul II”. Acesta are aceeași amprentă la sol ca și cel inițial, dar două etaje. Aici funcționeză o farmacie, un market Carrefour și alte spații de alimentație publică.

La intersecția Bulevardului Cetății cu Calea Bogdăneștilor, același om de afaceri a primit de la Primărie 3.230 mp despăgubire. Amprenta la sol a „acvariului III” este de 1.300 mp, după cum ne-a spus Raul Azgur, fiul omului de afaceri care se ocupă de închirierea spațiilor. Deja clădirea are două etaje, cu posibilitate de extindere pe verticală. În această formulă, suprafața închiriabilă este de șase ori mai mare decât în construcția demolată din Piața Victoriei. Iar viitorul sună bine. Potrivit unui Plan Urbanistic elaborat în 2007 de Primărie și valabil 10 ani se stabilește: „regimul de înălţime maxim 2S+P+12E , cu funcţiunea locuire/ birouri/servicii/spaţii comerciale, sub rezerva dotării în mod obligatoriu a clădirii cu lift, acces auto, realizarea locurilor de parcare”.

Evaluator: „Pasajul nu avea nicio valoare

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate