Editura Evenimentul si Capital

Pregătiri de provocări militare pe multiple fronturi: 97 miliarde de dolari în plus pentru Armata SUA, peste propunerea Președintelui Trump | PULSUL PLANETEI

Iulian Chifu
Autor: | | 8 Comentarii | 2371 Vizualizari

Comisia pentru serviciul military al Senatului SUA a suplimentat bugetul Pentagonului cu peste 97 miliarde de dolari peste suma planificată de administrația Trump pentru anul 2018.

Creșterile vizează cu precădere întărirea prezenței în flancul Estic al NATO, dar și înarmarea Ucrainei, pe lângă finanțarea unor proiecte de înarmare ale categoriilor de forte americane. Prounerea a fost adoptată prin vot cu 27-0, și modifică National Defense Authorization Act (NDAA) din 2018.

În motivația amendamentelor este inclusă referirea directă la nevoia de „a descuraja agresiunea rusă”. Fondurile de desfășurare a trupelor în Europa de Est s-au mutat din spațiul misiunilor generale la bugetul de bază al Pentagonului, iar capitolul a fost numit de către Președintele comisiei, senatorul John McCain (RArizona) European Deterrence Initiative (EDI). Prin amendamentele la document, se prevede, de asemenea, ca Pentagonul să trimită spre aprobare și planurile viitoare pentru Inițiativa de Descurajare Europeană, „inclusive o evaluare a staționării trupelor permanente în Europa de Est.”

European Reassurance Initiative a crescut cu încă 1,4 miliarde de dolari, potrivit lui James Mattis, Secretarul Apărării. „Rusia nu va fi partenerul pe care nu-I doream și credeaam că va fi în anii 90, cel puțin nu în viitorul apropiat” declaarase Mattis la summitul NATO de la Bruxeles, de luna trecută.

La capitolul asistență pentru Securitate din bugetul Pentagonului, 500 milioane de dolari sunt destinați Guvernului Ucrainei pentru „Arme defensive letale”, jumătate din sumă fiind condiționată de acțiuni de substanță pentru a face reforme instituționale critice în domeniul Apărării pentru a susține capabilitățile dezvoltate prin utilizarea acestei asistențe. Secretarul Apărării trebuie să certifice reformele pentru a accesa partea a doua a finanțării.

Documentul pentru 2018 mai prevede un capitol important, respective împiedică explicit cooperarea militară cu Rusia(impusă din 2014) inclusive în cee ace privește coalițiile conduse de SUA, deci și coaliția anti-Daesh / ISIL din Siria și Irak dar interzice și utilizarea producelor Kasperski Lab deoarece firma ar putea fi vulnerabilă la influența guvernului rus.

Pentru a recalibra pregătirea și capacitatea de luptă și pentru a moderniza forța în vederea provocărilor viitoare, politica pentru US Navy vizează atingerea unui nivel de 355 vase într-un „mix optimal” dintre care 13 noi vase noi, cu 5 mai multe decât a cerut Casa Albă în proiectul original. Creșterea pe dimensiunea navală subliniază nevoia proiecției forței în spațiul naval la distanță strategică, vizate fiind Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu pentru întărirea capabilităților existente.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: SUA, trump, nato, ue, McCainStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate