Editura Evenimentul si Capital

Predoiu: Candidaţii PNL la Bucureşti trebuie să elaboreze urgent planuri de creştere a notorietăţii

Autor: | | 1 Comentarii | 77 Vizualizari

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat azi că liberalii care şi-au anunţat intenţia de a candida la primăriile din Capitală trebuie să elaboreze de urgenţă planuri de creştere a notorietăţii şi a încrederii.

"Membrii care şi-au anunţat deja intenţia de a candida vor elabora de urgenţă planuri de creştere a notorietăţii şi a încrederii pe care le vor pune în aplicare la nivelul sectoarelor sub supravegherea şi responsabilitatea copreşedinţilor PNL de sector. O astfel de măsură urmăreşte să dea mai multă vigoare, viteză şi substanţă precampaniilor deja lansate de membrii PNL care intenţionează să candideze la funcţia de primar de sector", a spus, într-o conferinţă de presă, Predoiu, precizând că această decizie a fost luată luni, alături de altele, de PNL Bucureşti.

El a adăugat că membri ai PNL Bucureşti mai pot să-şi anunţe intenţia de a candida până la 1 februarie. Notificările privind intenţia de a candida pot fi depuse la copreşedinţii organizaţiilor de sector şi la preşedintele filialei Bucureşti.

Predoiu a indicat că o altă hotărâre îi vizează pe membrii PNL Bucureşti aleşi sau numiţi în funcţii publice din administraţia locală de pe raza Capitalei, în servicii deconcentrate sau în funcţii din companii comerciale, care trebuie să respecte cu stricteţe în activitatea lor legea şi toate principiile de integritate. Predoiu a precizat că liderii organizaţiilor de sector vor veghea asupra aplicării acestei decizii şi vor semnala orice derapaj de la principiile stabilite.

"Toţi membrii PNL răspund politic, pe lângă răspunderea pe care o are fiecare personal în faţa legii, în faţa organizaţiei PNL Bucureşti pentru orice faptă, orice act care nu se încadrează în lege şi în principii de integritate publică", a subliniat Predoiu.

În ceea ce priveşte votul în două tururi de scrutin la alegerile locale, prim-vicepreşedintele liberalilor a afirmat că PNL Bucureşti sprijină copreşedinţii partidului în acţiunile politice pentru a obţine modificarea legislaţiei în acest sens.

"PNL Bucureşti, aşa cum s-a solicitat deja, cere Guvernului o ordonanţă de urgenţă pentru a se modifica legislaţia în vederea introducerii alegerii primarilor în două tururi de scrutin", a adăugat Predoiu.

El a informat că o altă decizie are în vedere punerea în aplicare a unui plan complex de reformă a PNL Bucureşti, care vizează activitatea filialei dincolo de alegerile locale. Potrivit lui Predoiu, planul de reformă este structurat pe mai multe capitole, respectiv unul politic privind reluarea unui dialog intens cu cetăţenii şi unul referitor la comunicare, context în care vor fi lansate mai multe programe de dialoguri civice cu cetăţenii din sector, dialoguri informale cu presa şi cu privire la atragerea de noi membri PNL.

"Toţi liderii PNL de la nivel local (...) şi candidaţi în alegerile locale vor respecta criteriile de integritate şi de carieră adoptate de PNL. Cei care nu vor îndeplini aceste criterii vor fi înlocuiţi", a spus liderul liberal.

Potrivit lui Predoiu, PNL are suficiente forţe să genereze un candidat propriu pentru Capitală. El a anunţat că în februarie vor fi desemnaţi toţi candidaţii la locale în Bucureşti.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate