PREDICŢIA MARMOTEI Phil: Va mai fi IARNĂ încă şase săptămâni, în America | FOTO / VIDEO

PREDICŢIA MARMOTEI Phil: Va mai fi IARNĂ încă şase săptămâni, în America | FOTO / VIDEO

La cea de 128-a ediţie a "Zilei Cârtiţei", Phil, marmota care prevesteşte vremea, i-a anunţat pe americani că iarna va mai dura încă şase săptămâni.

La Punxsutawney, localitatea natală a lui Phil, tradiţia se respectă cu sfinţenie din secolul al XIX-lea. În acest an, 15.000 de oameni au stat în frig, răbdători, pentru a vedea ce reacţie are marmota.

Phil a ieşit din vizuină, şi-a văzut umbra, dar s-a întors, iar acest lucru fapt ce ar însemna că primăvara este departe. Tradiţia spune că dacă marmota îşi vede umbra şi se întoarce, vor mai fi încă şase săptămâni de iarnă grea.

Potrivit îngirjitorilor, marmota a decretat: "Nu văd în faţa mea un teren de fotbal. Umbra mea este cea văzută. Aşadar, avem dreptul la şase săptămâni de iarnă în plus!". Concluzia unanimă a fost că iarna nu se va sfârşi înainte de Super Bowl.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă marmota ar fi rămas afara mai mult timp, iarna ar fi fost decretată ca fiind blândă, iar primăvara timpurie.

Cei care au adus în America tradiţia marmotei care preveşteşte vremea au fost fermierii germani. În funcţie de predicţiile animalului oamenii îşi planificau activităţile agricole.

 <iframe width="620" height="349" src="//www.youtube.com/embed/wiKdcJXHXwY?list=UUvdyqejlX5ZgvrPLOXHCpQA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ARTICOLE POPULARE:
  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO

  • Cum fac RUȘII DESZĂPEZIRE. Cele mai ciudate MAȘINĂRII și METODE total neașteptate | VIDEO și GALERIE FOTO

AFGANISTANUL în anii în care femeile purtau FUSTE SCURTE | GALERIE FOTO