„Povești mediteraneene“ la lnstitutul Cultural Român

„Povești mediteraneene“ la lnstitutul Cultural Român

Institutul Cultural Român găzduiește, în perioada 19-27 octombrie 2015, expoziția „Povești mediteraneene“ a artistei Rodica Lomnășan.

Artista a ales pentru sala ICR lucrări din seriile „Mitul Afroditei, Lost Atlantis și Olive Tree, realizate în tehnica gravură – aquaforte pe cupru și aquarelă. Vernisajul are loc astăzi,  ora 17.30, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38, București.

„Am început această serie de lucrări ca o poezie închinată naturii, într-un loc în care timpul pare să se fi oprit. Timpul petrecut în acest spatiu, încărcătura legendară a locului mi-au inspirat o nouă viziune asupra naturii din jur şi asupra unor elemente simbolice cheie. Aici s-au amestecat în timp civilizații, religii, tradiții – toate lăsând în aer o atmosferă cu totul specifică, greu de definit, dar care îți incarcă sufletul pozitiv,“  astfel descrie Rodica Lomnășan spațiul mediteraneean în care a realizat, în perioada 2009-2015, lucrările expuse.

Rodica Lomnășan (n. 1965, Alamor, jud. Sibiu) a absolvit în anul 1994 Universitatea de Arte din București – secția Grafică. Din anul 1988 face parte din Uniunea Artiștilor Plastici din România, iar din 2010 este membră a  EKATEK – Cyprus Chamber of Arts.

Ne puteți urmări și pe Google News

A beneficiat de o rezidență de doi ani în Belgia, la „Frans Masereel Graphic Center", Kasterlee (1998-2000) și a urmat cursurile unui atelier al „Prograph Foundation” la Orvelte, Olanda (unde a realizat un proiect carte-obiect – poezii de Eminescu, în colaborare cu poetul olandez Toon Peters și cu graficianul Toon Wegner, în 2002). Printre premiile obținute se numără: Premiu oferit de Hellenic Bank, Cipru (pentru predare tehnici de gravura în cadrul workshop-ului de vară la Muzeul de Gravură Hambis) – 2009; „Tânărul  Dominus“ Galeria Dominus, București –  premiu pentru litografie, 1995; Bursa „Fundația Klara Tamas” New York, 2001-2002. A avut numeroase expoziţii personale în ţară şi în străinătate.