Editura Evenimentul si Capital

Povestea tranzacţiilor imobiliare din dosarul lui Neculai Onţanu, relatat de procurorii DNA

16-03/ontanu-evz-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 250 Vizualizari

Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, a prins gustul afacerilor imobiliare în perioada 2006-2007, când a urgentat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate în baza Legii 18/1991 asupra mai multor terenuri, “în schimbul promisiunii unor foloase necuvenite”.

Potrivit referatului întocmit de procurorii DNA, este vorba despre un teren situate pe strada Barbu Văcărescu de 1.000 de mp, care, după emiterea titlului de proprietate, a fost transferat “în mod gratuit” printr-un contract de vânzare-cumpărare fictiv către o persoană nominalizată de Neculai Onţanu. “Terenul avea o valoare de 2.800.000 de euro, respectiv o valoare estimată de 500.000 de euro, conform Ghidului cu preţuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România”, se spune în referatul procurorilor. În 2007, avocatul Loredana Claudia Radu a intermediat mita, care a constat într-o suprafaţă de teren de 1.000 mp din strada Barbu Văcărescu. În contractul fictive se menţiona suma de 50.000 de euro, care nu a fost achitată niciodată. Ulterior, avocata a cesionat dreptul de proprietate unui apropiat al primarului Onţanu, la o valoare de 7 ori mai mică.

Implicarea secretarului general al Primăriei Sector 2

Două milioane de euro a cerut Toma Şutru, secretarul general al Primăriei Sector 2, pentru reconstituirea proprietăţii asupra terenurilor, spun procurorii. Banii au fost transferaţi într-un cont bancar pentru care Şutru avea drept de semnătură. Apoi, au fost “realizate mai multe transferuri bancare şi investiţii imobiliare în România şi Spania”.

Începând cu luna mai 2006, doi apropiaţi ai primarului Onţanu au cumpărat drepturile litigioase pentru suprafeţele de teren care trebuiau reconstituite. S-a creat un parteneriat, spun procurorii, între cei doi, care ştiau că fără ajutorul edilului nu puteau obţine dreptul de proprietate. Onţanu i-a pus în legătură cu Toma Şutru, care a comunicat suma pretinsă celor doi. Suma de două milioane de euro a fost “ascunsă” sub forma unui contract de vânzare-cumpărare pentru un teren aparţinând tatălui lui Şutru. Doar un milion de euro au fost achitaţi prin virament bancar şi dor o parte din bani au fost investiţi în România şi Spania, spun procurorii DNA. Aceştia cer arestarea preventivă a celor trei pentru 30 de zile.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate