Editura Evenimentul si Capital

Povestea romanțată a lui Jaguarul, muzicianul care vine de trei decenii în Vama Veche

Autor: | | 0 Comentarii | 1785 Vizualizari

Constantin Garbis e numele lui, are 60 de ani, iarna este instructor de canto-muzică ușoară la Casa de Cultură din Medgidia, iar vara, cel mai autentic vamaiot din România. Vine în Vama Veche la început de mai și pleacă abia la sfârșit de septembrie. Toată lumea îl știe și în vara asta va fi sărbătorit pentru 30 de ani de Vamă

Nu știam cine este Jaguarul când am ajuns la Vama Veche. În aglomerația de pe ulița principală a satului ne-a sărit în ochi. El, cu părul lung, încă negru, nevopsit, era înconjurat de mai mulți tineri care îl ascultau, vorbind cu voce tare despre marea lui dragoste, Vama Veche. Ne primește în cercul de noi prieteni. „De unde sunteți, de la Evenimentul zilei? E OK, de la Ion Cristoiu”, spune bătrânul rocker. Se miră că nu am auzit până acum despre Jaguarul. „Mai ții minte că fata aia a luat locul întâi cu pozele mele în Vamă, la festivalul acela de foto? Și poza aia cu părul lung pe care mi-a făcut- o tipul acela de am băut noi cu el aici?”, se adresează el unui amic. Își face astfel un fel de introducere.

„Eram cavaler când am ajuns prima oară”

Îi place să-și deschidă sufletul, mai ales când e vorba de Vama Veche: „În vara asta, voi fi sărbătorit pentru 30 de ani de Vamă. Vin aici în fiecare an. Eram cavaler când am ajuns prima oară, mă uitam după fete și eu, pe aici”. Jaguarul nu a lipsit nicio vară din Vamă, a stat cap-coadă, a muncit cântând, a iubit, și-a făcut prieteni. Mulți, și de toate vârstele. „Eu când am venit în Vama Veche, ceea ce vedeți aici, era lan de porumb. Eram pe Costinești pe vremea aia, era BTT-ul Când veneam de la Costinești la Vama Veche, cu motociclete cu băieții, o oră, două, trei, veneam prin lanul de porumb, dădeam cu mâinile, ne tăiam la mâini până ajungeam la apă”, povestește vamaiotul. Și a rămas în Vamă. Zâmbește nostalgic vorbind despre „fetele frumușele, hipioate cum se spune, pacifiste. Foarte drăguțe, cu floricele în păr…Noi eram mai nebunatici, motocicliștii, și când apăream spuneau săracele: < Au venit nebunii  >”.


 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate