Editura Evenimentul si Capital

Poți să trăiești așa cum ești? "Hide&Seek" - un semnal de alarmă adresat societăţii!

Un spectacol cu un impact emotional puternic
Autor: | | 0 Comentarii | 325 Vizualizari

Patru tineri care au ceva de ascuns: frica de a intra în adolescență, teama de maturitate. Furie, regret, bucurie, umor, dorința de a începe cu orice preț viața sexuală...

Este vorba despre "Hide&Seek" de Esther Rölz, regia Dragoș Câmpan, un spectacol care se joacă în prezent la Teatrul Excelsior din Capitală (sâmbătă 16 aprilie, joi 21 aprilie și miercuri 4 mai). Spectacolul a reprezentat un proiect de facilitare a comunicării în rândul tinerilor, oferindu-le instrumente şi mijloace de exprimare. Proiectul a fost realizat de Fundația CARTA în parteneriat cu Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB, în cadrul proiectului cultural „Eşti Bucureşti” şi s-a desfășurat în perioada 25 august – 15 noiembrie 2015.

Propunerea Fundației CARTA a constat în utilizarea dialogului prin teatru atât ca mijloc de conştientizare a problemelor tinerei generaţii, cât și ca îmbunătăţire a comunicării între generaţii. ”Hide&Seek” și-a propus să readucă în atenţia tinerilor conceptele de normalitate şi sinceritate şi, în acelaşi timp, să îi înveţe să gestioneze transformările psihice caracteristice vârstei.

Teme de interes

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Proiectul a urmărit îmbunătăţirea comunicării adult-tânăr prin intermediul instituţiilor implicate – şcoală, medici de familie, psihologi şi este un semnal de alarmă adresat societăţii de a acorda o importanță crescută comunicării între generaţii. Proiectul a avut ca obiectiv și susținerea şi încurajarea actul artistic realizat de tineri artişti, atât prin formare profesională cât şi prin participarea în cadrul unui proiect inovator şi integrat. Prin acest proiect, orice tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, a avut posibilitatea de a se implica şi de a participa la evenimente culturale de valoare. Un alt obiectiv al proiectului a fost construirea publicului de teatru tânăr, oferindu-i teme specifice de interes prin spectacole de teatru de calitate. Proiectul s-a desfăşurat pe două planuri care au îmbinat viaţa cu scena.

Prima parte a proiectului a constat în realizarea spectacolului de teatru “Hide & seek” de Esther Rölz, autoare germană contemporană, care abordează probleme ale tinerei generaţii. O trupă de 4 tineri actori, coordonată de actorul şi regizorul Dragoş Câmpan, a susţinut un număr de 6 spectacole adresate tinerilor din liceele şi universităţile din Bucureşti. Cei 4 actori au fost selectați de către regizor în urma unui casting, astfel încât profilul lor fizic și psihologic să corespundă trăsăturilor celor 4 personaje – tineri elevi ai unui colegiu, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani. Patru tineri care au ceva de ascuns: “Paula” își ascunde frica de a intra în adolescență, teama de maturitate, neîncrederea în oameni, trauma majoră suferită în copilărie prin pierderea fratelui mai mare; „Vanessa”, cu dorința de a se emancipa de la statutul de copil, la cel de adolescent, încearcă să ascundă dorința de a începe cu orice preț viața sexuală; “Daniel” își ascunde personalitatea sub masca baiatului cool; “Luca”, îndrăgostit de Vanessa, își ascunde identitatea și adevăratul nume și consideră rușinos să fie emigrant spaniol și fiul femeii de serviciu. Echipa de tineri actori a fost completată de regizorul Dragoș Câmpan prin introducerea în distribuție a actriței Clara Flores, a cărei experiență s-a materializat în interpretarea rolului “Gabriela” - un adult - mama lui Luca (Jorge pe numele său real), personaj care își ascunde singurătatea și amărăciunea provocată de faptul că nu îi poate oferi fiului ei o altă condiție socială.

Probleme extrem de grave ale tinerei generații

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 11:22 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ

Articole salvate