Editura Evenimentul si Capital

Potenţial irosit. Turismul este minunat, dar doar 25% din locurile unităţile de cazare au fost ocupate

Autor: | | 0 Comentarii | 280 Vizualizari

Numărul turiştilor în luna aprilie 2017 a ajuns la 808.700, în creştere cu 11,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Această evoluţie este datorată Sărbătorilor Pascale care, anul trecut au fost în luna mai, iar în acest an în luna aprilie. Practic, industria turistică stă pe loc.

Românii au reprezentat 74,8% din clienţi, în timp ce turiştii străini au avut o pondere de 25,2%, la fel ca în aprilie 2016, conform datelor INS.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,8% din total turişti străini), iar dintre aceştia 86,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2017 au însumat 1,587 milioane, în creştere cu 7,9% faţă de cele din luna aprilie 2016.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică au reprezentat, în luna aprilie, 74,9%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 25,1%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,3 % din total turişti străini), iar din aceştia 85,9% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna aprilie 2017 a fost de 2 zile atât la turiştii români cât şi la turiştii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna aprilie 2017 a fost de 25,1% pe total structuri de cazare turistică.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate