Editura Evenimentul si Capital

Ponta și Cazanciuc, BATJOCORIŢI la Antena 3. Gâdea i-a spus în față premierului că se poate ANGAJA ziarist în trustul lui Voiculescu

14-07/ponta-gadea1-465x390
Autor: | | 290 Comentarii | 21246 Vizualizari

Premierul Victor Ponta a avut parte de un atac neobișnuit de dur din partea ziariștilor Antenei 3, chiar în timpul unei intervenții în emisiunea Sinteza Zilei. Oana Stancu și Mihai Gâdea i-au cerut premierului să pună sub control politic procurorii DNA. Disputa dintre premier și jurnaliștii de la Antena 3 a pornit de la modul în care a fost instrumentat dosarul lui Mircea Băsescu. Mihai Gâdea și Oana Stancu au susținut că procurorii sunt funcționari publici și trebuie trași la răspundere de către ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. De altfel, Oana Stancu l-a numit pe Cazanciuc „nevertebrată” și „moluscă”.

Redăm, integral, discuția între premier și jurnaliștii Antenei 3.

Mihai Gâdea: Întorcându-ne însă la prima parte a discuţiei, ceea ce mie mi se pare că în momentul de faţă realmente frământă România şi pe români, situaţia aceasta în care un magistrat face o serie întreagă de dezvăluiri şi de fapt instrumentează un dosar încă din 2011. Din 2011, un magistrat ce lucra împreună cu servicii secrete, cu instituţii ale statului descopereau o mită către fratele preşedintelui, ce urma să ajungă - după spusele lui Mircea Băsescu către familia lui Bercea Mondialul - chiar la preşedinte. Dar, desigur, descoperim cu această ocazie o caracatiţă mult mai mare, o caracatiţă capabilă să îngroape acest dosar, o caracatiţă... Vedeţi, avem în momentul de faţă trei direcţii, spune acest procuror; s-au luat de fapt două milioane, dar familia lui Bercea Mondialul, pentru că nu vor să se autoincrimineze pentru cumpărare de trafic de influenţă şi în celelalte două speţe, nu vorbesc despre asta - spune Iacobescu. Şi există varianta Mircea Băsescu, există un bătrân de la Bucureşti, cum este numit, dar care înţeleg că este în politică persoană importantă, este o altă reţea infracţională, care înţeleg că are legături strânse cu justiţia, dar mulţi alţi oameni politici. Există consilieri prezidenţiali, există miniştri, există persoane care sunt în acel carneţel şi, mai mult decât atât, în carneţelul evocat de procurorul Iacobescu, carneţelul pe care îl avea Bercea Mondialul erau trecute o serie întreagă de sume, cum ar fi 6,5 miliarde, bani pentru campania lui Traian Băsescu din 2009. Credeţi că este suficient ce au anunţat astăzi procurorul general, ce a anunţat astăzi vicepreşedintele CSM, că vor merge în investigarea acestor cauze şi a modului în care ele au fost acoperite, sau ar trebui să existe şi un răspuns politic? Pentru că dacă oamenii din această ţară, după ce că alegerile din 2009 au fost şi pierdute în România - Traian Băsescu a pierdut alegerile în România şi le-a câştigat cu Baconschi la Paris; dacă le-a câştigat - şi mai aflăm că sunt şi fonduri de la clanurile romilor, atunci unde suntem, de fapt? În ce situaţie ne aflăm? Repet întrebarea. E nevoie şi de un răspuns politic, sau e suficient ce au anunţat procurorul general, prin comunicatul pe care l-am citat mai devreme, şi CSM?

Victor Ponta: Domnule Gâdea, eu nu ştiu dacă e suficient sau nu, dar e un început. Evident că e important ca de acum încolo, din ce în ce mai mult, să aflăm adevărul despre situaţii în care şi Traian Băsescu, şi Elena Udrea, şi alţi apropiaţi ai săi au fost implicaţi şi de care, mă rog, se mai ştia mai mult sau mai puţin, dar niciodată nu se întâmpla nimic. Eu cred că încet-încet nu doar că veţi afla dumneavoastră, mass-media, ci încet-încet vor începe sancţiunile şi efectele juridice. Nu am voie să comentez un dosar, că vă daţi seama, de abia aşteaptă propaganda băsistă să spun că Ponta influenţează justiţia. Nu vorbesc despre un dosar anume. Eu vorbesc doar de faptul că un regim politic bazat pe corupţie, pe bani, pe afaceri ilegale, iată, se termină, sper să se termine, pentru că bătălia tocmai aceasta este: să se termine cu adevărat, să nu rămână propagat într-o formă sau alta. Eu sunt convins că începutul sfârşitului a fost deja, dar sigur că mai sunt foarte multe lucruri de aflat şi foarte mulţi oameni care trebuie să plătească pentru aceşti 10 ani.

Oana Stancu: Dar dincolo de speranţe şi convingeri, domnule prim-ministru, de pârghiile pe care puterea politică le are, aveţi de gând să dispuneţi? Bunăoară, Constituţia României prevede foarte clar ca procurorii să-şi desfăşoare activitatea "şi ierarhic, şi sub controlul ministrului justiţiei". Avem ministru al justiţiei, domnule prim-ministru? Pentru că nu l-am văzut şi nu l-am auzit deloc pe domnul Cazanciuc, subordonatul doamnei Kovesi nu demult, făcând ceva în această perioadă în care dumneavoastră, văd că foarte generos, folosiţi timpul trecut atunci când vorbiţi despre felul în care au fost instrumentate aceste dosare. Or, eu constat că în zilele noastre, nu în trecut, acest dosar "Mircea Băsescu" a fost trimis foarte rapid în judecată, fără percheziţii, fără investigări profunde, fără audierea martorilor. A fost căutat, domnule prim-ministru, de exemplu, din informaţiile publice ale dumneavoastră - aţi urmărit presa, văd, sunteţi foarte la curent cu ce facem noi aici, dar aţi avut curiozitatea să întrebaţi pe ministrul justiţiei: I-ai chemat pe procurori, pe procurorul general, să-l întrebi? O întreabă pe Kovesi ceva? Că este singurul care poate face asta. L-a căutat cineva pe şoferul doamnei Kovesi, că poate e nevinovată doamna Kovesi, dar şoferul o fi luat bani în numele dumneaei? Poate pe doamna Stanciu să o fi compromis-o cineva să fi luat bani în numele domniei sale? Domnule prim-ministru, în zilele noastre, credeţi că avem stat de drept, că se întâmplă ceva onorabil în Parchetul României, în afară de controalele pe care domnul Niţu, a şaptea zi după Scripturi, le dispune pentru procurorii mărunţi de la Slatina, nu pentru ce este direct în mâna domniei sale, respectiv cercetarea Laurei Codruţa Kovesi?

Victor Ponta: Doamna Stancu, trebuie să ne hotărâm. Noi atâţia ani, dumneavoastră în mod special, dar şi alţii, ne-am luptat pentru ca justiţia să nu mai fie sub controlul politic al lui Traian Băsescu şi al Monicăi Macovei şi al celorlalţi. Eu nu cred că acest control politic, care a existat cu siguranţă, trebuie înlocuit cu un alt control politic din partea altcuiva, a domnului Cazanciuc.

Mihai Gâdea: Vă obligă Constituţia, domnule prim-ministru. Sunteţi primul ministru al României, şef peste Cazanciuc, şef peste "Doi şi-un sfert", de exemplu. Se pare că înregistrările care au dispărut de la dosar erau de la "Doi şi-un sfert". V-aţi exercitat, din acest punct de vedere, calitatea de prim-ministru, viitor preşedinte al României, dar mai ales, domnule Ponta, calitatea de deţinător al voturilor obţinute în 2012, când oamenii v-au trimis la putere tocmai pentru a-i scăpa de regimul Traian Băsescu? S-a folosit zilele acestea - iertaţi-mă că fac un comentariu poate prea lung - termenul "cutremur devastator în România", şi cred sincer că suntem în situaţia în care, dacă trecem şi peste asta cu speranţele şi convingerile dumneavoastră, n-am făcut nimic. Dacă şi peste acest caz trecem cum s-a trecut peste ALRO, domnule prim-ministru, degeaba sunteţi acolo, şi dumneavoastră şi toţi cei din Parlamentul României, care acum sunt în vacanţă; degeaba sunteţi acolo! Oamenii v-au trimis sa ne scăpaţi de regimul ăsta. Dacă dumneavoastră constataţi că-şi face treaba Antena 3, păi în cazul ăsta veniţi aici, lucraţi ca ziarist la Antena 3, dar sunteţi primul ministru al României.

Victor Ponta: Eu vă spun încă o dată, şi îmi pare rău să vă nemulţumesc, dar nu pot să vă dau dreptate, că nu cred că aveţi. Dacă m-am plâns şi v-aţi plâns şi toţi am fost de acord că nu e bine ca justiţia să fie controlată politic de Băsescu şi PDL, dumneavoastră îmi cereţi acum să o controlez eu politic. Nu o să fac eu acest lucru!

Oana Stancu: Vă cer să aplicaţi Constituţia României, domnule prim-ministru.

Victor Ponta: Numai asta fac, tot timpul. Numai asta fac!

Oana Stancu: O respectaţi? E aberantă? Spuneţi că este aberantă şi atunci schimbaţi acel articol. Dar câtă vreme Constituţia României prevede că procurorii nu sunt judecători, procurorii sunt subordonaţi ierarhic, îşi desfăşoară activitatea sub controlul ministrului justiţiei, nu vă cer să faceţi nimic ilegal. Vă întreb dacă ministrul justiţiei îşi desfăşoară activitatea la care este obligat de Constituţia României. Îşi desfăşoară? Dacă este moluscă - iertaţi-mi termenul, domnule prim-ministru, dar câtă vreme nu îl văd, nu îl aud, nu mişcă, este nevertebrat -, atunci aduceţi pe unul care să aibă curajul lui Iacobescu. Nu se poate să îi lăsaţi, după ce am trecut prin cazul ALRO, cu Angela Ciurea mazilită, cu Nastasiu mazilit şi compromis, acum, iată, Iacobescu are curaj; un domn în vârstă, un procuror simplu de la Slatina, are curajul pe care nu-l aveţi nici dumneavoastră, nici Cazanciuc, nici o grămadă de parlamentari care au fost trimişi acolo de români pentru a avea curaj, nu pentru a fi moluşte, domnule prim-ministru.

Victor Ponta: Înţeleg, suntem cum ziceţi dumneavoastră, dar, spre deosebire de alţii, în afară de curaj trebuie să am şi responsabilitate. Şi responsabilitatea, din punctul meu de vedere, este de a face ca în această ţară, după zece ani de zile, fiecare instituţie să îşi facă treaba, să nu vină un "tătuc" care să o controleze - că asta a făcut Traian Băsescu, şi nu a fost bine. Deci, din punctul meu de vedere, faptul că procurorul general, CSM, celelalte instituţii, se sesizează - nu ştiu cum o să îşi facă treaba sau nu, că nu pot să anticipez şi în niciun caz nu pot eu să controlez acest lucru. Ei, acesta este genul de stat pe care mi-l doresc, în care fiecare instituţie să îşi facă treaba. Ideea că îl schimbăm pe Traian Băsescu cu altceva...

Oana Stancu: Nu, vă rog, iertaţi-mă că vă întrerup: spuneţi-mi foarte clar, ca să mă opresc aici: deci, din punctul dumneavoastră de vedere, în momentul acesta instituţiile şi-au făcut treaba în România prin trimiterea în judecată în cel mai scurt timp posibil a lui Mircea Băsescu, fără percheziţii, fără cercetări serioase, fără chemarea acelui martor, doamna de la bancă, care a fost când s-au numărat banii şi a verificat dacă sunt falşi sau nu? Sunteţi serios, domnule Ponta, când afirmaţi, ca fost procuror, că acum în România instituţiile şi-au făcut treaba?

Victor Ponta: Sunt foarte serios spunându-vă că vreau să trăiesc într-o ţară în care şeful guvernului nu se uită şi nu vorbeşte dacă un dosar este făcut bine sau nu. Eu nu ştiu; eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu citesc dosarele penale, ca să pot să vă spun. Şi chiar dacă le-aş citi, atâta timp cât sunt prim-ministru nu am eu voie să spun, pentru că la un moment dat s-ar putea să nu îmi placă un dosar penal, cum nu i-a plăcut lui Traian Băsescu, şi să spun: "Ia, pe-ăsta duceţi-l deoparte" sau "nu-l faceţi". Astea sunt lucrurile care trebuie să funcţioneze. În rest, încercăm fiecare să cât putem de mult din ceea ce avem voie să facem şi trebuie să facem în funcţiile pe care le ocupăm.

Oana Stancu: Domnule Ponta, o ultimă întrebare, vă rog: regretaţi astăzi, după ce vedeţi cum se comportă Parchetul DNA sub conducerea doamnei Kovesi, regretaţi numirea pe care aţi făcut-o, propunerea pe care aţi făcut-o pentru ca Traian Băsescu să o numească pe doamna Kovesi?

Victor Ponta: Doamna Stancu, nu ştiu la ce vă referiţi sau la ce se comportă. Eu nu am voie să fac analize, ca prim-ministru, ale modului în care funcţionează justiţia. Că, dacă fac eu, atunci înseamnă că trec în subordinea guvernului justiţia, ceea ce categoric ar fi neconstituţional.

Mihai Gâdea: Nu justiţia, domnule prim-ministru! Vă rog, opriţi-vă cu asta. Încerc să mă şi opresc eu, dar vă rog opriţi-vă dumneavoastră, pentru că este insultător ce spuneţi. Încercaţi să ne prostiţi în aceeaşi măsură în care o face Traian Băsescu, şi e ruşinos pentru dvs. Nu justiţia! Procurorii, potrivit Constituţiei, nu sunt judecători; ei îşi desfăşoară activitatea ca funcţionari, sub controlul şi subordonaţi ierarhic ministrului justiţiei. Opriţi-vă cu această chestiune, sunteţi...

Victor Ponta: Doamna Stancu, îmi pare rău, dar nu ştiţi care este situaţia...

Mihai Gâdea: Ştiţi cum e? În cascadă: procurorii sub Cazanciuc, Cazanciuc sub dvs. L-aţi întrebat vreodată pe Cazanciuc în această perioadă "ce se întâmplă în subordinea dumitale, domnule ministru al justiţiei?" Vă obligă Constituţia, domnule prim-ministru! Nu mai spuneţi că justiţia trebuie să fie independentă. Perfect, să fie, dar justiţia trebuie să fie şi dreaptă, justiţia trebuie spălată şi reparată după regimul Băsescu. Dumneavoastră nu aţi făcut decât să păstraţi oamenii şi să-i lăsaţi butoanele - sau poate, cine ştie, să le şi folosiţi.

Victor Ponta: Doamna Stancu, vă înţeleg supărarea; îmi pare rău, procurorii sunt magistraţi - dacă citiţi Constituţia -, nu sunt funcţionari publici, nu sunt în subordinea guvernului, nici a ministrului justiţiei. Dacă vreţi, vin la o emisiune şi discutăm despre cum trebuie să arate raporturile între guvern şi justiţie...

Mihai Gâdea: Ce spuneţi?! Domnule prim-ministru, articolul din Constituţie...

Victor Ponta: Nu, sincer, cred că e inutilă această dezbatere atâta timp cât nu sunt în studio şi nu avem textul în faţă. Am fost magistrat, procuror, şi nu am fost în subordinea guvernului, în perioada 1995-2001; la fel nu se întâmplă acum. Dacă propuneţi să schimbăm un sistem prin care procurorii să fie în partea executivă, aşa cum se întâmplă în alte ţări, sunt de acord să discutăm acest lucru. Dar, azi vorbind, cu toată supărarea dumneavoastră, pe care o înţeleg, o iau eu, dacă vreţi neapărat, nu se află în subordinea guvernului. Şi dacă mă întrebaţi pe mine, nici nu e bine să fie.

Mihai Gâdea: Mă opresc, domnule prim-ministru, pentru că este ruşinos ce faceţi. Cunoaşteţi Constituţia foarte bine. Eu în acest moment opresc dialogul cu dumneavoastră, pentru că mi-e ruşine mie de ruşinea dumneavoastră.

Victor Ponta: Îmi cer scuze dacă nu pot să vă răspund ce vă doriţi dvs. Vă răspund doar ce cred; şi aşa voi face tot timpul.

Mihai Gâdea: Domnule prim-ministru, am convenit într-o emisiune anterioară că în momentul în care vă veţi anunţa candidatura la prezidenţiale, în ziua respectivă sau în seara respectivă sunteţi invitatul meu. În seara respectivă, să ştiţi, vă anunţ de pe acum, care este viziunea dumneavoastră cu privire la modul în care justiţia ar trebui să funcţioneze în România.

Victor Ponta: Categoric da.

Mihai Gâdea: Este momentul în care să vorbim despre acest lucru, este momentul în care să ne întrebăm dacă procurorii trebuie să rămână magistraţi sau dacă procurorii ar trebui să fie pe varianta în care sunt în Germania. În Germania sunt funcţionari publici, nu sunt magistraţi; magistraţi sunt doar judecătorii. Sunt mai multe variante europene, pe care le putem discuta. Şi în acea seară poate că ar fi un moment foarte bun, printre alte lucruri cu privire la viziunea pe care o aveţi pentru România, ce aţi vrea să schimbaţi în România dintre lucrurile devastate în ultimii zece ani de zile, acesta cred că este un subiect important.

Victor Ponta: Sunt cu totul de acord şi nu pretind că eu ştiu cum e mai bine, într-un fel sau altul. Vă spun doar cum este azi în România şi, dacă rezultă că trebuie să schimbăm ceva, categoric că eu pot să-mi spun punctul de vedere. Nu sunt deţinătorul adevărului. Sunt argumente pro şi contra oricărui subiect, dar cred într-adevăr că, aşa cum spunea şi doamna Stancu, justiţia nu trebuie doar să aplice legea, ci să facă dreptate. Haideţi să vedem cum din aplicarea legii se face dreptate. Ăsta e un subiect foarte important şi cred că, prin tot ceea ce se întâmplă în aceste zile, măcar oamenii au dreptul să afle şi să gândească cu mintea lor.

Mihai Gâdea: Mulţumesc foarte mult!

Oana Stancu: Mihai, numai o clipă - îmi cer iertare. Nu pentru domnul Ponta - am convingerea că dumnealui cunoaşte Constituţia foarte bine -, ci pentru telespectatori, Articolul 132 din Constituţie: "Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei". Ce înseamnă control ierarhic, dacă nu să îl cheme Cazanciuc pe procurorul general şi să-l întrebe...?

Mugur Ciuvică: Între ei, doamnă Stancu, au controlul ierarhic. Haideţi să părăsim subiectul ăsta, că avem cu Bercea... Ministrul are autoritate, ei au, ierarhic, între ei. Kovesi îl conduce pe... - cum îl cheamă, cheliosul ăla pe care au vrut să-l dea afară şi l-a ţinut Băsescu în funcţie... Papici! Papici o controlează pe adjuncta lui Papici, adjuncta lui Papici pe... până la portar.

Oana Stancu: Este interpretarea pe care o faceţi dumneavoastră, domnule Ciuvică, în acest moment. Mi se pare că textul este fără interpretări, este foarte clar.

Mugur Ciuvică: Avem chestiuni importante! Până schimbă domnul Ponta Constituţia, mai vedem. Iar autoritatea, într-adevăr, nici eu nu aş vrea să trăiesc în ţara în care ministrul justiţiei dictează anchete.

Oana Stancu: Dar e în regulă să trăiţi în ţara în care dosarul lui Mircea Băsescu este trimis aşa cum este trimis în judecată şi nimeni nu face nimic?!

Mugur Ciuvică: Nu, pentru că lucrurile nu funcţionează acuma. Asta este altceva, că nu face nimic; dar nu face nimic nu pentru că nu respectă Constituţia, ci pentru că s-a creat un sistem, zece ani de zile, care favorizează lucrurile astea.

Mihai Gâdea: Domnule prim-ministru, mai aveţi să adăugaţi ceva?

Victor Ponta: Nu, decât că toate deciziile Curţii Constituţionale şi ale instanţelor de judecată sunt în sensul celor spuse de domnul Ciuvică, în sensul în care controlul ierarhic îl face procurorul şef. De aceea, procurorul general, domnul Niţu, a declanşat azi nu ştiu ce verificări. Nu are voie să facă un membru politic al guvernului acest control ierarhic. Autoritatea, este vorba de autoritatea statului, aşa cum ştiţi foarte bine, şi învestirea cu formule executorii ale unor hotărâri judecătoreşti se face sub autoritatea preşedintelui.

Mihai Gâdea: La ce e bună autoritatea ministrului justiţiei? Explicaţi-ne! Dacă spuneţi că există decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens - eu nu le cunosc; o să încerc să studiez, să văd despre ce e vorba -, spuneţi dumneavoastră în această seară la ce e bună autoritatea ministrului justiţiei. Ce poate face cu ea?

Victor Ponta: Îl rog pe domnul Cazanciuc să vin la dumneavoastră la emisiune să vă prezinte toate deciziile şi...

Mihai Gâdea: Sunteţi fost procuror şi primul ministru al României, domnule prim-ministru; nu încercaţi să pasaţi. Pentru telespectatori, nu pentru mine, spuneţi ce poate să facă ministrul justiţiei...

Victor Ponta: Doamnă Stancu, eu cred că cei mai mulţi dintre telespectatori au înţeles. Eu am încercat să vă explic pe înţelesul unui nejurist. Păi controlul ierarhic este vorba de procurorul şef de secţie.

Mihai Gâdea: Şi autoritatea ministrului justiţiei, insist, la ce e bună? Ce poate face?

Victor Ponta: Autoritatea statului, în sensul în care...

Mihai Gâdea: Nu, Constituţia zice "sub autoritatea ministrului justiţiei".

Victor Ponta: Doamna Stancu, iertaţi-mă, dar zău că încerc să vă spun ca să fie foarte clar. E vorba de autoritatea publică, pentru că procurorii nu sunt o entitate juridică de drept privat; şi se face sub o autoritate. Dar nu înseamnă ca sub autoritate te duci şi le dai ordin - şi aici în discuţia pe care o vom avea, şi pe 29 şi după aceea, despre cum vedem viitorul justiţiei, eu nu vreau...

Oana Stancu: Bine, domnule prim-ministru, am înţeles, nu poate să facă asta; dar ce poate să facă cu ea? Definiţi-ne, foarte scurt, un exemplu daţi-mi, ce face domnul ministru al justiţiei Cazanciuc, numit de mine "moluscă" - îmi cer iertare, dar eu aşa îl văd, ca unul care nu mişcă, nu face nimic -, ce face cu autoritatea asta? Ce poate să facă?

Victor Ponta: Două lucruri face ministrul justiţiei, şi guvernul după aceea: propune parlamentului modificările legislative care privesc sistemul de justiţie şi, în al doilea rând, asigură funcţionarea administrativă în aşa fel încât orice om din această ţară sa aibă o judecătorie, un tribunal, un parchet la care să se adreseze.

Oana Stancu: Aia înseamnă că procurorii îşi desfăşoară potrivit principiului "aşa, aşa, şi sub autoritatea..."? Mulţumesc, domnule prim-ministru. De data asta chiar mă opresc.

Victor Ponta: Şi eu vă mulţumesc că, chiar dacă nu sunteţi de acord, măcar sunteţi deschisă să înţelegeţi cum funcţionează nişte instituţii publice. Mulţumesc mult de tot.

Mihai Gâdea: Mulţumesc mult, o seară bună.

Victor Ponta: Seară bună.”

Tanscriere: Monitoring Media
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
06:38 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 23:36 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:37 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:24 EXCLUSIV EVZ - Tudose către liderii PSD: „Nu vreau să fiu vedetă TV” 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 22:00 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 18:05 Udrea ÎL CRITICĂ DUR Dragnea: „Praf și pulbere. A aruncat PSD ÎN HAOS” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate