Ponta l-a trimis pe Cazanciuc la CSM să discute Codurile. "Dacă este un Cod rău, trebuie să-i sancționăm pe Băsescu, Boc și Predoiu"

Ponta l-a trimis pe Cazanciuc la CSM să discute Codurile. "Dacă este un Cod rău, trebuie să-i sancționăm pe Băsescu, Boc și Predoiu"

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a solicitat ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să meargă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi să discute despre eventuale modificări la Codul penal. Ponta a ținut însă să sublinieze că documentul a fost aprobat de Guvernul Boc şi promulgat de preşedintele Băsescu.

"Nu ştiu exact, o să discut cu ministrul Justiţiei, i-am cerut astăzi să meargă la CSM şi să discute cu CSM-ul şi o să aştept propunerile domniilor lor, dar vreau în acelaşi timp, pentru opinia publică, să avem răspunsul la două întrebări: În primul rând, Codul penal este un cod bun sau rău ? Pentru că, dacă este rău, atunci preşedintele Băsescu l-a promulgat, primul-ministru Boc şi-a angajat răspunderea şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, este cel care l-a finalizat. Dacă este un cod rău, vreau să ştim care să îi sancţionăm pe cei trei: domnul Băsescu, domnul Boc şi domnul Predoiu. Dacă nu, iarăşi să ştim, să-i lăudăm. Doi: Codul penal a fost adoptat în 2009 în această formă, au trecut cinci ani de atunci. Asta nu-i treabă decât românească, să constaţi cu o zi înainte după cinci ani că ceva nu e bine. După ce primesc răspunsul la aceste două întrebări, pot să-i laud pe domnul Băsescu, domnul Boc şi domnul Predoiu pentru Codul penal sau pot să le transmit criticile. Nu este un Cod adoptat de Guvernul pe care îl conduc", a declarat Victor Ponta, citat de mediafax.ro.

Promovarea unui act normativ privind modificarea noilor coduri penal şi de procedură penală, care vor intra în vigoare din 1 februarie, ar putea fi discutată astăzi, de CSM, membrii Consiliului urmând să decidă dacă ordinea de zi a şedinţei Plenului va fi suplimentată cu acest punct. CITIȚI ȘI:

  • Cătălin Predoiu: Îmi asum că noile Coduri sunt BUNE
  • Ponta: "Sâmbătă intră în vigoare Codul Penal şi Codul de procedură penală". Deşi CONTESTATE de procurori, Guvernul NU le va modifica
  • Monica Macovei îi cere premierului Victor Ponta să amâne intrarea în vigoare a noilor coduri penale

Ne puteți urmări și pe Google News