Ponta: Antonescu, Hellvig, Dragnea știu adevărul despre referendumul din 2012

Ponta: Antonescu, Hellvig, Dragnea știu adevărul despre referendumul din 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o intervenție telefonică la RTV, că va depune mărturie în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul „Referendumul” și va susține că nimeni nu a încercat fraudarea acestui scrutin.

„Sigur că da, miercuri. Voi spune adevărul și numai adevărul și anume faptul că din toate cunoștințele pe care le-am avut că lider de partid și Premier, n-a făcut nimeni în 2012 o schema de fraudare, chiar au venit 7,4 milioane să voteze pentru demiterea lui Băsescu. Aici vorbim de responsabilități penale, o să spun doar adevărul orice mă întreabă instanța. Întâmplător chiar știu cel mai bine ce s-a întâmplat în 2012, la fel cum știe dl Crin Antonescu, la fel cum știu foștii secretari generali, dnul Dragnea, dl Hellvig. Deci adevărul pe care-l știu cum să nu-l spun? Ba vreau să-l spus și evident că mă voi prezenta miercuri”, a declarat Ponta, citat de stiripesurse.ro.

ÎCCJ a stabilit pentru 11 martie următorul termen în dosarul "Referendumul", dată pentru care a decis citarea martorilor propuşi de avocatul lui Liviu Dragnea pentru audiere, printre care se află şi premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ne puteți urmări și pe Google News