Editura Evenimentul si Capital

Ponta a depus la Curtea de Apel Bucureşti cerere de suspendare a aplicării ordinului ministrului de retragere a titlului său de doctor - surse

Victor Ponta
Autor: | | 8 Comentarii | 461 Vizualizari

Decizia Baroului Bucuresti de amânare a unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta din barou a fost luată după ce fostul premier a trimis Baroului documente din care reiese că a contestat la Ministerul Educaţiei ordinul de retragere a titlului de doctor şi a cerut în instanţă suspendarea aplicării acestui ordin până la un răspuns al ministerului, au declarat pentru News.ro surse apropiate cazului.

Baroul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că a primit de la Victor Ponta, înainte de şedinţa prin care s-a cerut excluderea din rândul avocaţilor, un memoriu însoţit de înscrisuri din care rezultă că a formulat o plângere prealabilă împotriva ordinului de ministru prin care i-a fost revocat titlul de doctor. În urma primirii acestor documente Consiliul Baroului Bucureşti a amânat marţi, pentru 31 august, luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta din Barou, arată Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti, în documentul citat.

De asemenea, la următoarea şedinţă urmează să fie invitat atât Victor Ponta, cât şi Monica Macovei, cea care a formulat cererea de excludere a lui Ponta din rândul avocaţilor, mai arată Baroul Bucureşti.

Surse apropiate cazului au declarat pentru News.ro că Victor Ponta a depus la Baroul Bucureşti mai multe documente, care atestă că el a făcut şi o cerere de suspendare la Curtea de Apel a ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor, până la soluţionarea cererii sale de anulare.

Potrivit dovezii depuse de Ponta la Baroul Bucureşti, dosarul înregistrat la Curtea de Apel are numărul 5878/2/2016 şi a fost înregistrat marţi de instanţă, mai precizează sursele citate.

”Anularea nu s-a depus în instanţă pentru că legea îl obligă să se adreseze ministerului. La minister are cererea cu nr 16.584 din 23 august 2016. Aceastea este o plângere prealabilă şi cere prin ea, în temeiul articolului 7 din Legea 554, revocarea ordinului 4662 din 1 august 2016, constatarea caracterului abuziv al tuturor actelor subsecvente ce au stat la baza emiterii ordinului, luarea în considerare a hotărârii 879 din 18 iulie”, au mai precizat sursele citate.

Consiliul Baroului Bucureşti a luat în discuţie marţi cererea formulată de Monica Macovei de excluderea din avocatură a lui Victor Ponta, după ce fostului premier i-a fost retras titlul de doctor din cauză că a plagiat.

Fostul premier Victor Ponta a formulat o plângere prealabilă pentru anularea ordinului de ministru al Educaţiei din 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv că teza nu a respectat standardele de etică a cercetării ştiinţifice şi este copiată din alte lucrări. Plângerea prealabilă a ajuns la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi, dacă nu va fi soluţionată favorabil în 30 de zile, ar urma să ajungă la instanţa de judecată, au declarat pentru News.ro surse din Ministerul Educaţiei.

Potrivit surselor citate, plângerea prealabilă a lui Victor Ponta a fost înregistrată marţi la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Fostul premier Victor Ponta a precizat că plângerea prealabilă depusă la Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i s-a retras titlul de doctor este o procedură cerută de lege, pentru ca ulterior să se poată adresa instanţei.

"Este procedura cerută de lege ca ulterior să mă pot adresa prin acţiune în contencios administrativ la Curtea de Apel", a precizat Victor Ponta pentru News.ro, întrebat despre plângerea prealabilă depusă la Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei i-a retras, pe 1 august, lui Victor Ponta titlul de doctor în drept acordat de Universitatea Bucureşti în 15 decembrie 2003.

Potrivit ordinului semnat de ministrul Mircea Dumitru, Direcţia Generală Învăţământ Superior comunică ordinul atât Instituţiei Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) - Universitatea Bucureşti, care îl va duce la îndeplinire, cât şi lui Victor Ponta.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate