Editura Evenimentul si Capital

Poliţistul român care a „înconjurat” de 41 de ori Pământul cu trenul s-a pensionat după 33 de ani de carieră | GALERIE FOTO

Poliţistul Adrian Profir (în centru, cu tortul în mână) întâmpinat de colegi în Gara de Nord
Autor: | | 0 Comentarii | 3190 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Unul dintre cei mai longevivi poliţişti din România, Adrian Profir, a avut parte de o surpriză pe măsura carierei sale dedicate Poliţiei Române. La sosirea din ultima sa misiune de patrulare pe tren, zeci de colegi şi foşti colegi de le Secţia Regională de Poliţie Transporturi (SRPT) Bucureşti l-au aşteptat cu un tort în Gara de Nord pe care era postată cifra 33, numărul anilor petrecuţi în uniforma de poliţist. Agentul şef principal Profir deţine şi un adevărat record în numărul de kilometri străbătut pe calea ferată care rivalizează, de departe, cu un celebrul roman al lui Jules Verne.

Trenul de Viena l-a adus în Gara de Nord pe agentul şef principal Adrian Profir, un veteran al Poliţiei Române care şi-a petrecut cei mai mulţi ani din activitate patrulând pe trenurile care străbat calea ferată din şi spre Capitală. La 54 de ani, poliţistul de la Compartimentul patrulări şi însoţire trenuri din cadrul SRPT Bucureşti are în spate o carieră ireproşabilă şi poveşti nenumărate care s-ar încadra, lesne, într-un roman poliţist. Din respect pentru colegul lor, circa 20 de ofiţeri şi subofiţeri, unii pensionaţi deja, au venit să îl întâmpine şi să îl cinstească cum se cuvine la întoarcerea din ultima misiune de patrulare, pe traseul Braşov-Bucureşti, în trenul care venea de la Viena.

„Evenimentul zilei” a aflat, însă, că Adrian Profir deţine şi un record greu de depăşit: distanţa parcursă de el pe calea ferată însumează mai mult de 41 de ori înconjurul Pământului, fapt ce l-ar fi făcut invidios şi pe Jules Verne  cu celebrul său roman „Ocolul Pământului în 80 de zile”.

Mai exact, ne-au destăinuit colgi de ai săi, un poliţist din patrula SRPT parcurge, în medie, 500 de kilometri pe ziua de misiune.Într-o lună un om al legii de la patrulele TF are 10 misiuni. Deci, într-un an, se adună cam 50.000 de kilometri petrecuţi în trenuri, daca luăm în calcul şi faptul că unii au libere, concedii etc.

Cert este că, în cei 33 de ani de carieră, Adrian Profir a adunat, astfel, 1650000 de kilometri. În comparaţie, măsuratorile geodezice realizate în a doua jumătate a secolului trecut au arătat faptul că lungimea Ecuatorului este de 40.075,01 kilometri. Un calcul simplu arată că distanţa parcursă pe calea ferată de Adrian Profir ar fi de peste 41 de ori lungimea Ecuatorului.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate