Ţărăniştii, în două tabere la înmormântarea lui Ion Diaconescu

Ţărăniştii, în două tabere la înmormântarea lui Ion Diaconescu

Seniorul PNŢCD Ion Diaconescu este înmormântat în cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor, lângă soţia sa. Majoritatea celor care şi-au luat rămas bun de la politician au fost oameni în vârstă, intelectuali, simpatizanţi ai Partidului Ţărănesc care şi-au exprimat regretul că şi-au pierdut un lider politic şi un exemplu de viaţă. La slujba de la biserica Sf. Spiridon au participat lideri PNŢCD din ambele aripi ale partidului. Ei au stat şi în biserică aşezaţi în două tabere: într-o parte Victor Ciorbea şi susţinătorii săi, iar de cealaltă parte Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu şi susţinătorii acestora.

În jurul orei 11.00, curtea sediului Partidului Naţional Ţărănesc Creştin - Democrat (PNŢCD) s-a umplut de oameni. Rudele, apropiaţi şi simpatizanţi au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Ion Diaconescu. La ora 12.00, cortegiul funerar a părăsit sediul PNŢCD, îndreptându-se spre Piaţa Universităţii, apoi spre Piaţa Unirii. Familia a dorit ca slujba de înmormântare să fie oficiată la biserica Sf. Spiridon, aflată în apropierea blocului în care a locuit Ion Diaconescu. Printre personalităţile care l-au condus pe ultimul drum pe Ionn Diaconescu au fost ministrul de externe Teodor Baconschi, Victor Ciorbea, Emil Constantinescu, Gheorghe Ciuhandu şi Ioan Olteanu.

Ion Diaconescu, alături de Corneliu Coposu, a contribuit la reînfiinţarea Partidului Ţărănesc de după Revoluţia din `89. Pe timpul comuniştilor, pentru că a fost membru al acestui partid, a făcut 17 ani de puşcărie. În anul 2000, după ce ţărăniştii au pierdut alegerile a ales să se retragă de pe scena politică. După ce, ieri, oamenii veniţi la catafalc i-au reproşat lui Victor Ciorbea că partidul nu mai este atât de incisiv şi l-au contestat pe Aurelian Pavelescu, astăzi, doi ţărănişti s-au luat la harţă cu un preot că ar fi ţinut prea puţine slijbe.  CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu la catafalcul lui Ion Diaconescu
  • Reproşurile membrilor PNŢCD către Victor Ciorbea la căpătâiul lui Ion Diaconescu
  • Ultimele gânduri ale lui Ion Diaconescu către PNŢCD
  • Ion Diaconescu, o viaţă trăită între speranţă şi suferinţă 

Ne puteți urmări și pe Google News