Editura Evenimentul si Capital

Poliţia Română, aniversare sub zodia AMENINŢĂRILOR TERORISTE. Mesajul ministrului Petre Tobă: "Românii se bazează pe voi!"

Ziua Poliţiei Române
Autor: | | 0 Comentarii | 392 Vizualizari

Anul acesta, pe 25 martie, se împlinesc 194 de ani de la înfiinţarea primei structuri de poliţie pe teritoriul României. La ceas aniversar, poliţiştii români au de trecut unul dintre cele mai grele momente din istoria de aproape două secole, într-un an în care Europa stă sub spectrul ameninţărilor teroriste, a migraţiei ilegale şi în care cea mai importantă structură a Ministerului Afacerilor Interne se confruntă cu un val de pensionări din rândurile sale. În acest context, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, le-a transmis colegilor săi un mesaj în care le mulţumeşte şi îi felicită pe poliţiştii care au rămas "pe baricade" şi datorită cărora românii se pot simţi în siguranţă.

Reîntors de la Bruxelles, acolo unde a participat, alături de ministrul Justiției, Raluca Prună, la Reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne, convocată ca urmare a atacurilor teroriste care au avut loc în această săptămână, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a transmis un mesaj poliţiştilor ocazionat de Ziua Poliţiei Române.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă

"Cei 194 de ani sărbătoriți astăzi înseamnă mai mult decât istoria unei instituții, este istoria evoluției și modernizării întregii societăți românești. Poliția Română a fost parte a acestor transformări, adaptându-se mereu vremurilor, dar păstrând misiunea sa fundamentală de a apăra viața, integritatea și bunurile cetățenilor și de a preveni și combate infracționalitatea de orice tip.

Poliția Română rămâne instituția pe care românii se bazează pentru a le asigura liniștea și siguranța de zi cu zi, îndeplinind această misiune cu profesionalism și eficiență.

Am fost polițist timp de 25 de ani şi sunt mândru că cetățenii au încredere în  Poliţia Română. Într-un context european în care riscul terorist a devenit o realitate dureroasă, siguranța cetățenilor și consolidarea încrederii în instituțiile statului român sunt premisele fundamentale pentru funcționarea normală a statului de drept.

Rezultatele dumneavoastră au ca efect direct creșterea siguranței cetățenilor. Acest trend pozitiv trebuie menținut, iar pe lângă misiunile cotidiene, trebuie să ne concentrăm și pe acțiuni de prevenire a unor fenomene noi, cum sunt radicalizarea sau migrația ilegală. Am convingerea că împreună vom face față cu succes acestor provocări și vom contribui, în continuare, la consolidarea statutului României de reper regional de stabilitate și securitate.   Cu ocazia Zilei Poliției Române vă felicit și vă mulțumesc pentru modul eficient în care asigurați siguranța cetățenilor noștri, pentru misiunile îndeplinite cu succes în țară și în străinătate. În aceeași măsură țin să mulțumesc și familiilor dumneavoastră care vă sunt mereu alături, înțelegând sacrificiile personale și riscurile pe care vi le asumați zi de zi în meseria de polițist.

Tuturor vă doresc succes în misiunile viitoare și să rămâneți aceiași profesioniști integri și curajoși.   

LA MULŢI ANI POLIŢIA ROMÂNĂ! LA MULŢI ANI POLIŢIŞTILOR ROMANI!"

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate