Editura Evenimentul si Capital

Poker, femei... probleme | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 8 Comentarii | 2735 Vizualizari

- Jucam poker la pasiune, nu la câștig. De vineri până duminică, treceam granița spre Sofia, unde mă aștepta limuzina prietenului meu Ivan.

 Nu des, o dată pe lună, când mă lovea dorul de un vin bun și de cărți proaste din pricina cărora ne încăieram adesea. Și mai era Katarina – nevasta bulgarului, pentru care aș fi traversat Dunărea pe burtă. În timp ce jucăm, ea ne cântă, cu versuri parcă rupte din inimă, iar noi ascultăm îngândurați și blegi, fumând și bând în neștire. Ochii Katarinei...( și face o pauză lungă) atât de poruncitori că despart lumea în două: noi și ea.

Nu-mi dau seama dacă lirismul din vorbele inculpatului aveau drept țintă inima împietrită a unui procuror cu trup masiv, îndesat și spân, cert e că acesta părea vădit insensibil la zbaterile omului. „Așa și? Te-am pus eu să încalci legea?”, părea să spună spânul însărcinat cu treburi serioase, gen reținerea și propunerea de arestare preventivă.

- Pot să continui? întrebă el, cu buze timide de nerăbdarea destăinuirii.

- Pot să te opresc? E declarația dumitale. Dacă dorești să bați câmpii, eu n-am să te opresc.

Singurii nerăbdători să asculte povestea păreau a fi avocații, iar inculpatul, legat de gânduri și amintiri senine, porni a vorbi :

- În ziua aceea, Ivan nu-mi trimisese limuzina cum îi era obiceiul. Avea niște probleme cu fabrica.

„Nu-i bai, știu drumul”, i-am răspuns când m-a sunat. Numai să ai tu chef de mine, dacă nu-ți merg treburile.

- Vino! Katarina se bucură să te vadă.

Când am ajuns, Ivan nu era acasă. M-a primit frate-său și Katarina, care părea cam abătută. O priveam pe furiș, de teamă să nu-mi afle careva gândurile.

Când a apărut și Ivan, parcă-l goniseră ploile: arunca nervos cărțile și înjura cu gura strânsă ghinionul ce-i stricase mâna. Din când în când își descărca necazul pe Katarina, iar ea, sărmana, se cuibărea lângă el ca un câine plin de purici la ușa stăpânului, sătul de mâncărimi.

„M-ai ruinat, femeie, zicea el. Tu ești piaza rea din viața mea“.

Katarina privea în gol, rar și obosit, iar eu îmi mușcam mâinile de ciudă că nu-i a mea.

Loading...

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 12:03 CONTROVERSE după trecerea în neființă a Stelei Popescu. Putea fi evitată MOARTEA acesteia? Un cunoscut medic vorbește STAREA ACTRIȚEI la ultima ieșire 11:56 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 11:35 Stela Popescu. Marele ADEVĂR CUTREMURĂTOR despre moartea artistei. Atenţie, urmează DETALII ce vă POT AFECTA EMOŢIONAL 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 11:14 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 11:01 Stela Popescu. DEZVĂLUIRI DE ULTIM MOMENT ale primului soţ. Plănuiseră ceva, dar... 10:49 Lori despre Stela Popescu:”A fost și va rămâne regina comediei romanesti!” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător 10:25 MOARTEA Stelei Popescu anchetată de polițiști. CE A FĂCUT ÎN ULTIMELE CLIPE 09:26 CE SE ÎNTÂMPLĂ acum cu Ion Iliescu: „Aştept să-mi vină rândul…” NEWS ALERT! 22:40 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 19:54 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 19:50 ANUNȚ de ultimă oră în cazul morții Stelei Popescu! Detalii de la PARCHET ȘI POLIȚIE. Breaking News! 19:50 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 19:44 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 18:11 Stela Popescu A MURIT. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 18:07 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol

Articole salvate