Poftiți la cărți! | BOOKFEST 2017

Poftiți la cărți! | BOOKFEST 2017

Târgul de carte de la Romexpo (București) și-a deschis, ieri, porțile pentru devoratorii de cultură. Peste un milion de volume ale celor mai importante edituri românești așteaptă cuminți pe rafturi

Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, a tăiat ieri, în jurul prânzului, panglica la Bookfest. Doar vânzoleala zecilor de copii care mișunau printre turnurile de cărți a marcat momentul, semn că adulții muncesc de zor, prizonieri în cuștile lor din sticlă. În prima zi de târg nu s-au dat, așadar, coate și nimeni nu s-a călcat pe picioare. Ofertele editurilor variază firesc, culminând cu etichetele mari, tentante: „cărți la 5 lei”! Nu-i rău, renunți o zi la țigări și-ți iei trei cărticele.

Dacă vizitatorii nu s-au înghesuit, scriitorii-vedetă erau, în schimb, la post. Lucian Boia cerceta titlurile Humanitas (peste 1.000!), trăgând din când în când cu ochiul la cartea care l-a făcut celebru - Istorie și mit în conștiința românească - , reeditată acum, la 20 de ani de la prima apariție, în condiții excepționale. Pe altă „uliță”, la Polirom, Radu Paraschivescu se întreținea amical cu un admirator, iar scriitoarea Doina Ruști vântura paginile noului său volum: Mâța Vinerii.

Muzică bună, în surdină, cărți, lumină, zâmbete, un mulțumesc discret... Crâmpeie dintr-o zi de târg care-și va dezvălui cu adevărat misterele sâmbătă, când vor avea loc sute de lansări. Când românii sunt liberi să poftească la cărți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Program Bookfest 2017 astăzi: 10:00 - 20:00; mâine: 10:00 - 21:00; sâmbătă: 10:00 - 21:00; duminică: 10:00 - 20:00. Accesul este gratuit