Poarta de intrare în Timișoara care s-a ”estetizat” cu 50.000 de euro trebuie readusă la forma inițială

Poarta de intrare în Timișoara care s-a ”estetizat” cu 50.000 de euro trebuie readusă la forma inițială

Toate elementele de reabilitare în valoare de 50.000 de euro ale porții de intrare în Timișoara pe Calea Aradului trebuie date jos. Aceasta e decizia luată, luni, de reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș.

Comitetul a fost convocat luni după-amiază, din ordinul prefectului Eva Georgeta Andreaș și a avut ca scop protejarea timișorenilor de o altă catastrofă, cum a fost moartea unui tânăr, în timpul furtunii din septembrie, peste care au căzut elemente de pe o altă poartă de intrare în oraș recent reabilitată.

În cadrul ședinței au fost discutate măsurile de punere în siguranță a Porții de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului.

Având în vedere existența unei stări potențial generatoare de situații de urgență la acest obiectiv, respectiv precedentul cu consecințe tragice produs de prăbușirea porții de intrare în Timișoara, pe Calea Lugojului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât:

Ne puteți urmări și pe Google News

”efectuarea, până în data de 8 noiembrie 2017, a lucrărilor în vederea punerii în siguranță a obiectivului „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului”, respectiv de aducere la starea inițială prin demolarea plăcilor de fibrociment montate pe grinda metalică transversală sub formă de fermă cu zăbrele”. Astfel spus, tot ce s-a investit cu ocazia reabilitării trebuie dat jos. De lucrări trebuie să se ocupe Primăria Timișoara, iar la finalizarea lor instituția are obligația să informeze în scris Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Reamintim, că pe 17 septembrie, poarta de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului s-a prăbușit peste mașina unui tânăr de 24 de ani, care a murit pe loc. Ambele porți au fost „estetizate” în 2015, cu aproxmativ 50.000 de euro  fiecarebucată. Lucrările, care au fost achitate din bugetul local, au fost realizate de firma Stareto SRL, care a beneficiat de încredințare directă.