PNȚCD îi comemorează astăzi pe Maniu și Mihalache

PNȚCD îi comemorează astăzi pe Maniu și Mihalache

PNȚCD comemorează astăzi 61 de ani de la martirizarea de către comunişti, în închisoarea de la Sighet, a fruntașului țărănist Iuliu Maniu şi 51 de ani de la dispariţia, în aceleaşi condiţii, în închisoarea de la Râmnicu Sărat, a celeilalte figuri emblematice ţărăniste, Ion Mihalache.

"Iuliu Maniu şi Ion Mihalache rămân exemple unice în istoria politicii moderne europene, pentru că şi-au apărat convingerile, asumându-şi suferinţa şi moartea, devenind, prin curajul de care au dat dovadă, adevăraţi martiri ai neamului românesc", declară președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

Acesta apreciază că Iuliu Maniu este "figura cea mai pregnantă din politica românească, poate, din toate timpurile", datorită contribuţiei uriaşe "la apărarea întregii Europe de bolşevism, la Unirea tuturor românilor, la impunerea a două principii fundamentale: morala în politică şi principiul democratic".

"După 1989, regimurile politice nu i-au fost recunoscătoare. La Bădăcin, casa memorială stă în ruină, în curtea casei fiind construit şi menţinut cu îndărătnicie de autorităţi, un spital de nebuni, situaţie halucinantă în care se reflectă starea statului şi a poporului nostru astăzi", comentează Pavelescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cât despre Mihalache, acesta "rămâne simbolul politic al ţărănimii române, model de patriotism, de generozitate şi eroism, de o moralitate desăvârşită".

"Pentru PNŢCD şi pentru societatea românească, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache sunt piatra unghiulară ca modele pentru reconstrucţia României, mai ales în ziua de astăzi, când oportunismul şi laşitatea sunt regulile care guvernează clasa politică", încheie președintele PNȚCD.