Editura Evenimentul si Capital

PNL și PMP sesisează la CCR o lege pe care AU VOTAT-O în Parlament

Autor: | | 0 Comentarii | 423 Vizualizari

După ce au votat în Parlament modificările Legii sănătății, acum PNL şi PMP au depus la Curtea Constituţională a României (CCR) o sesizare de nconstituționalitate a proiectului de lege.

Ei au contestat la pachet cu Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii și pe cea a asistenţei sociale nr. 292/2011. Cele două partide de Opoziție spun că proiectul "obstrucţionează activitatea instituţiilor vizate şi grevează autorităţile locale de sume pentru care nu este prevăzută sursa de finanţare".

"Reglementarea adoptată recent de Camera Deputaţilor cuprinde norme care încalcă principii constituţionale referitoare la principiul egalităţii în faţa legii şi al nediscriminării. În acelaşi timp, au fost încălcate principii de reglementare referitoare la caracterul organic al actelor normative, care nu pot fi modificate prin intermediul unor acte ordinare", arată liberalii, într-un comunicat de presă.

Conform comunicatului, contrar reglementărilor de principiu care vizează asigurarea folosirii limbii materne în unităţile administrative cu o pondere de 20% a minorităţilor naţionale, prin acest proiect se instituie un criteriu alternativ de 5.000 de locuitori în cazul unităţilor sanitare şi de asistenţă socială.

"Această reglementare depăşeşte cadrul asigurat minorităţilor naţionale şi este de natură a institui un criteriu discriminatoriu inclusiv faţă de cetăţenii români de alte etnii. Contrar jurisprudenţei Curţii Constituţionale, proiectul de lege nu prevede sursele de finanţare necesare punerii în aplicare a acestuia", se arată în document.

Potrivit sursei citate, cadrul legislativ din prezent referitor la minorităţile naţionale asigură un grad de protecţie ridicat al acestora în raport cu exigenţele europene în materie. 

Inițial ambele partide din Opoziție au votat în unanimitate modificările la Legea sănătății în ședința de plen a Camerei Deputaților din 11 aprilie. Vezi AICI cum au votat PNL și PMP.

Hunor: PNL și PMP au o atitudine ostilă la adresa minorităților

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate