Editura Evenimentul si Capital

PNL sau Politica de la o postare la alta | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 9 Comentarii | 1678 Vizualizari

O dată trecut Breaking news-ul Brexit, de loc mulțumitor pentru presa noastră, deoarece din ciorba insulară au lipsit tocmai politicienii români, cei care dau gust oricărei ciorbe mediatice, site-urile gen copy paste și televiziunile de știri, gen Cine tremură? s-au trezit într-un gol de muniție hrănitoare de ratinguri.

Și cum vorba francezului, În lipsă de altceva mai bun te culci și cu nevastă-ta, site-urile și televiziunile de știri s-au văzut obligate să se ocupe de telenovela fără cap și coadă numită Negocierile dintre PNL și UNPR în vederea unui scop despre care nimeni nu știe care ar fi el și cu ce s-ar mînca.

Tărăboiul a durat cîteva zile.

A început prin a fi tărăboiul noii alianțe dintre PNL și UNPR, a devenit tărăboiul fuziunii dintre cele două partide, marcat de declarații contradictorii nu numai ale unor lideri diferiți, dar chiar și ale acelorași persoane, pentru a sfîrși în coadă de pește.

UNPR e în căutare disperată de mamut pe spinarea căruia să intre în Parlament sau măcar să se pricopsească cu niște posturi în administrație sub un guvern viitor.

Cînd Gabriel Oprea a fost înlocuit cu Valeriu Steriu, o persoană mai ascultătoare cu Binomul decît Generalul, care-și luase lumea în cap, am scris în Evenimentul zilei cîteva lucruri despre acest partid artificial numit UNPR, creat de Gabriel Oprea cu sprijinul Sistemului pentru a-i servi lui Traian Băsescu în crearea unor majorități parlamentare de conjunctură. Tipic acestui partid e absența confruntării cu electoratul și mai ales absența unui Program politic limpede, lesne de distins între programele celorlalte partide de pe scena noastră publică. În întregul său partidul a depins de Gabriel Oprea. De altfel cu mici excepții – Nicolae Onțanu printre alții – UNPR n-a existat mediatic altfel decît prin General. Scoaterea Generalului din joc după un model folosit de Servicii cu oamenii lor și în cazul lui Sebastian Ghiță, dar și al lui Dorin Cocoș, urmată de arestarea lui Nicolae Onțanu, a însemnat moartea UNPR din punct de vedere electoral. Singura avere rămasă partidului o constituie parlamentarii săi de acum, gata să fie folosiți la majorități de conjunctură. De aceea, pretențiile noi conduceri față de PSD în materie de locuri pe listele Socialiștilor au apărut aberante lui Liviu Dragnea, confruntat cu o reducere drastică a numărului de locuri eligibile de pe listele pentru parlamentare. UNPR s-a îndreptat atunci spre PNL. O greșeală uriașă din partea UNPR, deoarece partidul, deși fără program, trece ca ținînd de Coaliția de Centru stînga. Că liderii UNPR s-au arătat dispuși la orice concesie față de PNL și pentru că lipirea de Partidul Meu le asigură o protecție în fața unui DNA angajat politic total de partea PNL, mai treacă meargă.

Dar că PNL-ului i-a trecut o clipă prin cap posibilitatea unui concubinaj cu UNPR asta chiar că e de tot.

Cum s-a ajuns la o asemenea fantezie mai mult decît erotică a PNL?

Foarte simplu.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate