Editura Evenimentul si Capital

PNL l-a luat pe Gâdea copil de trupă în SUA. Dan Mihalache și Mihai Gâdea au ajuns la Washington direct de la Munchen, de la Balul Sașilor

Gâdea şi Rumsfeld, în timp ce Gorghiu părăsea încăperea FOTO: FACEBOOK
Autor: | | 23 Comentarii | 3578 Vizualizari

Prin senatorul PNL Ben-Oni Ardelean cu care este amic, Mihai Gâdea s-a infiltrat în delegaţia PNL care a mers în SUA, potrivit unor surse liberale. Liberalii păstrează o tăcere profundă asupra motivelor pentru care delegația PNL, care a fost zilele acestea în SUA, a ales să-și coreleze agenda cu cea a realizatorului Antena 3, Mihai Gâdea, așa cum a dezvăluit, joi seară, „Evenimentul zilei”.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu, alături de senatorii liberali Ben- Oni Ardelean și Iulian Dumitrescu, au avut întrevederi cu aceiași oficiali de la Washington. La un moment dat, delegația PNL-Antena 3 s-a intersectat cu Dan Mihalache, șeful Administrației Prezidențiale.

Cum a ajuns Gâdea în America

Numitorul comun al vizitelor în SUA a celor trei delegații (a Palatului Cotroceni, a PNL și a Antenei 3) a fost participarea la „Micul dejun cu rugăciune” de la Washington, o întrunire cu peste 3.200 de oameni din 14 țări, la care a fost prezent și președintele SUA, Barack Obama, fără ca acest lucru să-l transforme într-un eveniment cu o importanță politică mare.

„National Prayer Breakfast”, cum îi spun americanii, are, mai degrabă, o importanță confesională, mai ales că invitațiile se distribuie în special prin intermediul bisericilor, majoritatea neoprotestante, de pe teritoriul Americii.

Participarea costă circa 650 de dolari de persoană. „Practic, dacă ai un prieten într-o companie americană sau cunoști vreun angajat din staff-ul unui politician de la Washington, poți primi invitație. Oricum, abia apuci să-l vezi pe Obama, pentru că sala este foarte mare”, au declarat, pentru EVZ, surse din mediul diplomatic.

Așa a reușit să treacă Oceanul și Mihai Gâdea. Potrivit unor surse parlamentare citate de EVZ, realizatorul Antenei 3 a fost invitat de senatorul PNL Ben- Oni Ardelean, cu acceptul, bineînțeles, al Alinei Gorghiu.

Cei doi sunt buni prieteni, ambii fiind neoprotestanți. Ben-Oni Ardelean este pastor baptist, iar Mihai Gâdea a fost pastor adventist. Pentru că liberalii își programaseră și o serie de întâlniri, mai mult de imagine, cu oficiali de la Washington, i-au oferit și vedetei Antena 3 posibilitatea să se laude pe Facebook cu „trecerea” lui în rândul personalităților de la Washington.

O astfel de întîlnire a fost cu Donald Rumsfeld, fost secretar al Apărării. Deși Gâdea s-a lăudat pe Facebook că a fost primit de Rumsfeld, potrivit flux24.ro, el a venit în delegația Alinei Gorghiu, nefiind vorba de o întrevedere pe care i-a oferit-o separat oficialul american.

„La final, acesta (Mihai Gâdea- n.red.) a solicitat să facă o scurtă filmare, iar ministrul (Donald Rumsfeld- n.red.) a acceptat”, a declarat o sursă citată de flux24.ro.

Deși Alina Gorghiu și Mihai Gâdea au încercat să țină întâlnirea departe de ochii opiniei publice, vedeta Antenei 3 s-a autodeconspirat, grație fotografiilor publicate pe Facebook. Într-una din ele, în care Gâdea și Rumsfeld stau la masă, Alina Gorghiu este în plan secund, părăsind încăperea.

Într-o altă fotografie a lui Gâdea, Gorghiu își uitase pe masă tableta îmbrăcată într-o husă roșie, ce a ieșit în evidență. După întâlnire, protagoniștii s-au lăudat pe Facebook cu întâlnirea, iar Antena 3 a difuzat o știre despre isprăvile directorului postului. Realizatorul „Sintezei zilei” a postat și el pe pagina sa de Facebook poze de la întâlniri. O astfel de fotografie a fost cea cu congresmanul republican Christopher Smith, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe, cu care delegația PNL+ 1 (Mihai Gâdea) a avut, de asemenea, o întrevedere.

S-au intersectat cu Mihalache

Mai mult, la un moment dat, Gorghiu și Gâdea au avut o întâlnire cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanților, la care a participat și Dan Mihalache, șeful Administrației Prezidențiale.


FOTO: Dan Mihalache, George Maior şi delegaţia PNL, alături de un congresmen american FOTO: FACEBOOKDan Mihalache și Mihai Gâdea au ajuns la Washington direct de la Munchen, unde, la sfârșitul săptămânii trecute, au participat la Sărbătoarea sașilor transilvăneni emigrați din România, generând protestele celor prezenți, dar și ale românilor din Diaspora. Potrivit unor surse EVZ, prezența lui Gâdea la aceeași masă cu Mihalache i s-a datorat șefului Administrației Prezidențiale, cei doi convenind să participe împreună la eveniment. Gâdea a participat după ce a achitat prețul unui bilet.

Ambasada României s-a ocupat de Mihalache

Ambasada României la Washington nu a fost implicată în organizarea vizitei delegației PNL sau a realizatorului Antenei 3, Mihai Gâdea, la Washington, au declarat „Evenimentului zilei”, surse din cadrul misiunii diplomatice de peste Ocean. Ele au adăugat că ambasada s-a ocupat de agenda lui Dan Mihalache, care, cu o excepție pe care am menționat-o, nu a coincis cu cea a liberalilor plus Gâdea. Aceleași surse au precizat însă că ambasada a oferit o cină tuturor celor prezenți în aceste zile la Washington.

Micul Dejun cu Rugăciune

National Breakfast Prayer(Micul Dejun cu Rugăciune) este un eveniment anual organizat în prima joi din luna februarie, la care participă, de regulă, şi preşedintele SUA, acum Barack Obama. Evenimentul este organizat anual, din 1953, la acesta participă aproximativ 3.500 de invitați, inclusiv invitaţi internaţionali din 100 de ţări. Scopul evenimentului este acela de a genera un forum de dezbatere al elitei sociale şi politice.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate