Editura Evenimentul si Capital

DEMERSUL liberalilor, în Parlament, pentru DEBIROCRATIZAREA sistemului public

Autor: | | 0 Comentarii | 329 Vizualizari

Vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunțat joi va depune un proiect de lege care vizează interzicerea instituţiilor de stat să solicite documente persoanelor fizice sau juridice care figurează deja în baza de date a unei autorităţi publice.

„Luni, în cadrul Biroului Politic Executiv, voi face o propunere legislativă pentru debirocratizarea sistemului public, cu un articol unic. Se va interzice instituţiilor de stat, instituţiilor publice de a cere informaţii de la persoane fizice sau persoane juridice dacă acea informaţie este deja existentă la una din instituţiile publice”, a anunțat Cîţu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres

Senatorul PNL a mai precizat că prin propunerea legislativă se va acorda o perioadă de un an instituţiilor vizate pentru a-şi actualiza baza de date. 

„Există o perioadă de graţie de 12 luni pentru a permite instituţiilor publice să îşi pună în ordine, după 27 de ani, un sistem prin care să nu ne mai facă pe noi să ne mai plimbăm de la o instituţie la alta cu documente, dosar cu şină, ş.a.m.d.”, a explicat liberalul. 

Inițiativa legislativă a senatorului PNL: 

„Art. 1 (1) În scopul furnizării serviciilor publice, instituțiile și autoritățile publice utilizează date și informații referitoare la  persoane fizice și juridice aflate în bazele de date din sistemul public, indiferent de autoritatea sau instituția publică care le creează sau le administrează. (2) Este interzis ca o instituție sau autoritate publică să solicite, persoanelor fizice sau juridice beneficiare ale serviciilor publice, date sau informații existente în bazele de date din sistemul public.

Art. 2 Într-un termen de 1 an de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Guvernul, autoritățile și instituțiile publice care dețin baze de date conținând date și informații necesare furnizării serviciilor publice, vor adopta măsurile necesare pentru compatibilizarea și conectarea inter-instituțională a acestora.”, se arată în documentul care va fi depus în Parlament. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate