Camera Deputaților. STS, retrimis din plen la comisii. PNL se va ABȚINE de la vot

Camera Deputaților. STS, retrimis din plen la comisii. PNL se va ABȚINE de la vot

Proiectul de lege privind reorganizarea STS a fost retrimis din plenul Camerei Deputaților la comisiile de specialitate pentru a fi modificat. Liderul deputaților PNL, George Scutaru, anunțase că liberalii se vor abține de la vot.

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat în şedinţa de plen retrimiterea la comisie cu termen de două săptămâni pentru a se face modificările propuse de grupul minorităţilor naţionale.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii noştri lideri de grup şi în mod deosebit în urma iniţiativei colegilor noştri de la grupul minorităţilor şi văzând că şi premierul României îmbrăţişează acelaşi punct de vedere, apreciem că modificarea potrivit căreia serviciul 112 să treacă la Departamentul special pentru situaţii de urgenţă de la Ministerul Afacerilor Interne, iar activitatea departamentului STS să intre sub control parlamentar este o idee oportună, constructivă şi trebuie să găsim mecanismele necesare pentru a realiza acest lucru", a declarat Neacşu.

Propunerea de retrimitere la comisie a fost susţinută şi de deputaţii PDL, cu observaţia că nu sunt de acord ca STS să treacă sub control parlamentar. PNL nu e de acord Anterior, liderul deputaților PNL, George Scutaru anunțase că liberalii se vor abține de la vot.   "Ni se pare firesc ca asupra proiectului de lege să se pronunţe şi domnul Klaus Iohannis atunci când îşi va lua în primire postul de ministru de Interne", a susţinut George Scutaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a criticat poziţia exprimată de premierul Victor Ponta în privinţa STS, precizând că în prezent există control parlamentar asupra Serviciului prin intermediul comisiilor de apărare din Parlament.

Scutaru a mai spus că PNL susţine trecere Serviciului 112 la Ministerul de Interne, pentru o coordonare mai bună a comitetelor de salvare.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după întâlnirea cu Grupul minorităţilor din Parlament, că i s-a propus găsirea unei formule mai bune pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care ar trebui să treacă sub control parlamentar, iar serviciul 112 să rămână la Ministerul de Interne.

Proiectul de lege prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier. CITIȚI ȘI:

  •  USD l-a salvat pe Cosma jr. de arestare şi a protejat Amnistia