Editura Evenimentul si Capital

Platformele din Marea Neagră, scutite de „taxa pe stâlp”

Ioana Petrescu
Autor: | | 7 Comentarii | 375 Vizualizari

Construcţiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră vor fi scutite de plata „taxei pe stâlp”, a anunțat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, în cadrul reuniunii oamenilor de afaceri din Houston. Companiile care şi-au poziţionat platformele în Marea Neagră sunt OMV Petrom SA, ExxonMobil împreună cu OMV Petrom, Lukoil împreună cu Romgaz, Midia Resources şi Petro Ventures, precum şi Sterling Resources.

 „Venim în întâmpinarea nevoilor investitorilor şi ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabilă, pro business. În acest sens, am găsit o soluție să exceptăm de la impozitare construcțiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Acest lucru este important de avut în vedere pentru investiţiile pe care le veţi derula în ţara noastră”, a spus ministrul Finanţelor Publice .

De asemenea, din anul 2015, cota impozitului pe construcții speciale va scădea la 1% (de la 1,5%, în prezent), după cum au anunțat oficialii Guvernului zilele trecute.

„Susţinem reducerea consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcţii, ceea ce î n s eamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Este soluţia la care am ajuns ca urmare a consultărilor cu reprezentanţii investitorilor şi ai Parlamentului”, a spus ministrul Finanţelor.

Impozitul pe construcții speciale, încetățenit sub denumirea de „taxă pe stâlp”, a fost cea mai blamată măsură fiscală introdusă de Guvernul Ponta în 2014.

Reprezentând 1,5% din valoarea „construcțiilor speciale” aflate în proprietatea companiilor, aceasta a adus la buget în 2014 circa 1,5 miliarde de lei.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate