Plan ÎNFIORĂTOR. Cruciada LEBEDELOR: Cine vrea să UCIDĂ frumoasele păsări şi de ce/ VIDEO

Plan ÎNFIORĂTOR. Cruciada LEBEDELOR: Cine vrea să UCIDĂ frumoasele păsări şi de ce/ VIDEO

Administraţia oraşului New York intenţionează să scape de circa 2.200 de lebede, „pentru că aceste păsări poluează, pun în pericol alte specii, cum ar fi raţele şi gâştele, atacă persoanele şi sunt un risc pentru traficul aerian”!

Potrivit La Vanguardia, lebedele, cărora Departamentul pentru Protecţia Mediului din statul New York le-a declarat război, au fost aduse din Europa la sfîrşitul anului 1800 pentru frumuseţea lor.

Se declară oripilaţi

Autorităţile responsabile cu mediul au propus declararea lebedelor “specie cotropitoare interzisă” şi au prevăzut eliminarea a întregii specii, până în anul 2025.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lebedele nu vor fi împuşcate, nici capturate şi nici gazate, însă deasupra ouălor va fi aplicat un strat de ulei, care va împiedica eclozarea de noi pui. Planul va fi pus în aplicare la finele anului viitor. „Cruciada împotriva lebedelor”, aşa cum a fost numită „iniţiativa”, i-a pus faţă în faţă pe conservatorii mediului şi pe activiştii pentru drepturile animalelor, care se declară oripilaţi de această măsură. „Planul” a stârnit valuri de proteste atât în media cât şi pe reţelele de socializare.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/A1qQw4sLGuA" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>