Editura Evenimentul si Capital

PLAGIAT GROBIAN. Profesor universitar: ”Petre Tobă a COPIAT nu blocuri, ci MUNȚI de TEXTE”. RAPORT DEGRADANT privind DOCTORATUL ministrului de Interne

Petre Tobă e acuzat că a plagiat grobian
Autor: | | 62 Comentarii | 11004 Vizualizari

Dumitru Sandu, membru în Comisia de Etică a Universității din București, a scris, într-un raport elabroat în nume personal, că actualul șef al Internelor, Petre Tobă, a plagiat grobian teza sa de docorat. El mai susține că ministrul a copiat ”nu blocuri, ci munți de texte”. Plagiatul lui Petre Tobă este readus în actualitate în contextul în care DNA a demarat procedurile judiciare pentru a putea sa-l ancheteze penal pe Gabrie Oprea, fost ministru de Interne şi vicepremier, despre care procurorii au constatat că a folosit ilegal coloane oficiale. Tobă era, în perioada investigata de DNA, şeful Poliţiei Române.

Potrivit Pressone.ro, Petre Tobă este acuzat că în doctoratul său el a încălcat ”bunele practici de cercetare posibilă”. Cu alte cuvinte, el a comis una dintre cele mai grave forme de plagiat posibile.

Profesorul este de părere că Petre Tobă a plagiat în mod intenționat, în baza unei strategii clar structurate și aduce câteva argumente în acest sens: ”pelarea la un număr mare de surse, încărcarea artificială a bibliografiei cu multe lucrări, combinarea derutantă între citările corecte și citările frauduloase, prin preluarea copy-paste a unor paragrafe sau pagini din alte lucrări, fără a menționa însă cine este autorul original”, arată sursa citată.

Dumitru Sandu afirmă că în doctoratul lui Tobă se pot identifica trei categorii distincte de surse de unde lucrarea a fost plagiată:

  • Pasaje copiate fără citarea cu ghilimele și identificarea surselor originale
  • Tobă a preluat texte de pe internet de pe site-uri de referate
  • Actualul ministru de la Interne a copiat în tandem cu un coleg doctorand (Ionel Tucmuruz) din aceleași surse.

Profesorul Dumitru Sandu arată și concluziile acestei cercetări, precizând că de la ”pe o scală a plagiatului de la minim la maxim, teza de doctorat semnată de Petre Tobă se înscrie, fără niciun dubiu, în grupa celor de de maximă gravitate în încălcarea bunelor practici de cercetare științifică”, plagiatul fiind ”rudimentar”.

...


COLOANE OFICIALE ILEGALE. DNA cere încuviinţarea URMĂRIRII PENALE a fostului vicepremier Gabriel Oprea. REFERAT: "Poliția Rutieră însoțea deplasările la destinații cu vădit caracter privat". Coloană oficială ilegală şi pentru Tiberiu Niţu...

Profesorul confirmă constantările făcute de Emilia Șercan legate de doctoratul lui Tobă.

Tobă a comis erori grave de tehinică de citare. El a făcut trimiteri (devenite celebre) la ”Apud Stiglitz Joshep” și ”Apud, Barry Buzan”.

De altfel, fostul preşedinte, Traian Băsescu, a declarat marți că premierul Dacian Cioloş trebuie să "scape de doi impostori", făcând referire la ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi ministru de Interne, Petre Tobă. Executivul condus de Cioloş a desfiinţat, prin Ordonanţă de Urgenţă, Consiliul Naţional de Etică, la propunerea ministrului Educaţiei, imediat după ce în presă au apărut informaţii că lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, ar fi palgiată. Fără Consiliul Naţional de Etică, nimeni nu poate verfica autenticitatea lucrării de doctorat semnată de ministrul de Interne. Citește mai mult...

Totodată, menționăm că Petre Tobă ocupa funcția de șef al Poliției Române în perioada în care Gabriel Oprea, fost ministru al Internelor, a folosit abuziv coloana oficială de 1607 de ori, iar Procurorul General al României, Tiberiu Nițu a beneficiat de aceasta de 750 de ori.

Scandalul privind utilizarea abuzivă a girofarului a luat naștere după ce polițistul Bogdan Gigină a murit, într-un accident, în timp ce conducea coloana oficială a lui Oprea. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate