PIŢURCĂ: „Mi-au cerut demisia nişte beţivi şi nişte drogaţi!”

PIŢURCĂ: „Mi-au cerut demisia nişte beţivi şi nişte drogaţi!”

Selecţionerul tricolorilor îi jigneşte pe cei care l-au contestat după ruşinea păţită în Austria.Victor Piţurcă este, în aceste zile, unul dintre cei mai căutaţi români. Antrenorul naţionalei s-a izolat după ultimele rezultate dezastruoase ale naţionalei, perioadă de timp în care oficialii FRF nu s-au obosit să-l caute pentru a-i rezilia contractul, aşa cum s-ar fi impus după eşecurile cu Serbia şi cu Austria.

Selecţionerul a acceptat să discute cu EVZ despre starea ruşinoasă în care a ajuns naţionala, dar şi despre buclucul în care a intrat Gigi Becali, bunul său prieten. Piţi a trecut şi el prin momente grele în urmă cu câteva luni, când a fost săltat de mascaţi direct de pe pista Aeroportului „Henri Coandă” şi dus cu duba poliţiei la sediul DNA.

EVZ: Domnule Piţurcă, mai sunteţi antrenorul naţionalei în acest moment? Victor Piţurcă: Da. Normal că sunt! N-am avut niciun contact cu cei din conducerea federaţiei după meciul cu Austria. Sunt selecţioner în continuare. Aştept să mă sune Mircea Sandu şi să stabilim o întâlnire. Dacă mă va demite, voi pleca fără probleme. Dar eu nu îmi voi prezenta demisia. O să stabilesc şi condiţiile financiare dacă voi fi nevoit să plec. Oricum, dacă n-o să mai fiu antrenor la naţională, îmi voi lua o vacanţă.

De ce am pierdut cu Serbia şi cu Austria? Am pierdut aceste meciuri şi din cauza atmosferei negative care a fost în jurul echipei. Am fost sabotat! Au fost atacuri mişeleşti la persoana mea, jigniri mari. Ştiu că multă lume tânjeşte la postul meu, dar nici să se comporte în halul ăsta. Înaintea partidei cu Austria a venit un autocar din România cu aşa-zişi fani, ca să incite atmosfera. Cei care au fost la Klagenfurt să-mi strige demisia sunt nişte beţivi şi nişte drogaţi! Au fost trimişi special pentru asta! Sunt nişte oameni fără serviciu, fără familie. Oamenii serioşi pot fi supăraţi pe moment, pe bună dreptate. Calificarea mea la Europenele din 2008 a supărat multă lume, mi-am făcut o grămadă de duşmani, iar acum şi-au revărsat furia asupra mea. Să vedem când va mai obţine România rezultatele astea... Evident că eu sunt principalul vinovat pentru ratarea cali ficării, dar nu poţi schimba naţionala când vrei. „Poate am greşit în privinţa lui Nicu”

Ne puteți urmări și pe Google News

Vi s-au adus multe reproşuri, printre care şi netitularizarea lui Maximilian Nicu. Ce aveţi de spus? Nicu are nevoie de acomodare la echipa naţională, nu putea să intre brusc în primul 11, trebuia să-şi cunoască toţi colegii. Sincer, mi-a fost frică să-l bag pe Nicu în teren, fiindcă mai aveam doi jucători accidentaţi, au fost două probleme medicale la pauză, şi aş fi riscat foarte mult. Poate am greşit în privinţa lui Nicu şi trebuia să-l introduc în teren cu 30 de minute mai devreme. Dar să nu se uite că tot eu l-am adus la naţională. Şi pe el, şi pe Tănase, de la FC Argeş. Nicu nu e supărat pe mine. Este un jucăor excelent, dar aş vrea să aibă mai mult tupeu. Dacă nu l-aş fi introdus în joc pe Costea, mi s-ar fi urcat lumea în cap. Costea n-a arătat nimic la naţională.

„I-am spus lui Gigi că, după mine, va urma el”

Cum comentaţi re ţinerea lui Gigi Becali, mai ales că şi dumneavoastră aţi avut probleme de acest gen? I-am spus lui Gigi că va avea o viaţă mai grea decât mine, pentru că a deranjat multă lume. Ce i se întâmplă e strigător la cer. Nu mai ai nicio siguranţă în România. Când hoţii care i-au furat maşina lui Becali sunt liberi, asta spune totul despre legile din România. E o lege a junglei. L-am avertizat pe Gigi că, după mine, va urma el. Ce, trebuia să-i ducă el la poliţie? Aia se numeşte sechestrare, la bar? Dacă i-ar fi aruncat pe hoţi într-un beci şi i-ar fi ţinut acolo vreo trei zile fără apă şi fără mâncare, atunci era sechestrare... Când oa meni bogaţi trăiesc momente de acest gen, e clar că se dă de undeva de sus undă verde pentru a-i reţine. Şi acum s-a dat ordin de sus!