Editura Evenimentul si Capital

Pietrele care dezvăluie SFÂRȘITUL LUMII. Cum a fost DISTRUSĂ o civilizație evoluată de pe Terra și când se va repeta istoria

Piatră inscripționată de la Gobekli Tepe
Autor: | | 0 Comentarii | 11990 Vizualizari

Nonconformistul arheolog britanic Graham Hancock este convins că o civilizație deosebit de avansată a fost măturată de pe fața Pământului, în urmă cu peste 13.000 de ani, de o catastrofă planetară de tipul potopului biblic și că una asemănătoare este pe care să se producă în cel mult 13 ani.

În cel mai nou volum al său dedicat acestei teorii, Magicians Of The Gods (Magicienii zeilor), Hancock (foto jos) prezintă dovezile în acest sens pe care le-ar fi identificat în diverse colțturi ale lumii și care ar demonstra că o mică Eră glaciară ar fi lovit Pământul în urmă cu mai bine de 13.000 de ani. Aceasta ar fi fost precedată de impactul Terrei cu o cometă care ar fi cauzat cutremure devastatoare și tsumani și sfârșitul unei civilizații deosebit de evoluate.

Cea mai convingătoare dintre dovezile sale ar fi fost descoperită în urma unor săpături efectuate în Turcia, în regiunea cunoscută drept Gobekli Tepe, un adevărat sanctuar neolotic aflat aproape de granița cu Siria. Aici a fost dezgropată cea mai veche și mai monumentală lucrare arhitecturală a omenirii. De trei ori mai bătrân decât Stonehenge (construit pe la 3100 î.Hr), străvechiul templu din sud-estul Turciei demonstrează, fără dubiu, că ”inginerii” din acele vremuri erau extrem de iscusiți.

Graham Hancock

Hancock este convins că un mesaj vital pentru înțelegerea istoriei omenirii se află gravat în uriașele pietre de la Gobekli Tepe și anume o cometă care coboară din ceruri și șterge o parte importantă a oamenilor de pe fața pământului.

Spusele lui Hancock, care nu se bucură de prea multă apreciere în breasla arheologilor ”serioși”, au fost confirmate recent însă și de o echipă a experți de la Universitatea din Edinburgh, care a precizat că o cometă ar fi lovit, într-adevăr, Pământul în 10.950 î. Hr, fără a detalia însă consecințele acelei catastrofe.

Hacock mai afirmă în cartea sa că există cel puțin 200 de legende ale triburilor, de la Arctica la Ecuator, care ar spune povestea unei civilizații umane avansate, distrusă de inundații și incendii.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate